Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendové aktuality

Nehodovost, policisté se zaměřili na řidiče 

     Druhý adventní víkend se nesl ve znamení klidu. I přesto, že operační důstojník zaznamenal na linku tísňového volání téměř 160 telefonátů, většina z nich byla naprosto bezpředmětná. Pouze 22 občanů touto cestou řešilo konkrétní problém. Plné ruce práce ale měli policisté ústecké nehodovky. Ti během víkendu vyjížděli k patnácti kolizím. Dva účastníci při nich byli zraněni těžce, čtyři lehce a jeden z řidičů dokonce způsobil nehodu pod vlivem alkoholu.

     V pátek se v šest hodin ráno zabývali policisté v Ústí nad Orlicí krádeží batohu. Neznámý nenechavec strhl na ulici Špinlerova 39letému muži zelený batoh z ramena a utekl. Dopoledne se policisté zabývali vloupáním do rekreační chaty na Pastvinské přehradě. Neznámý pachatel si z ní odnesl řetězovou pilu, elektroniku a oblečení, vše za více než 18 tisíc korun. Na vloupání do chaty vyjížděli odpoledne policisté i do České Třebové. Z chaty, která v sezóně slouží jako malá prodejna, se ztratily pouze drobnosti za necelé čtyři tisíce.

     V Dolním Třešňovci „někdo“ odčerpal z nádrže traktoru 190 litrů nafty. Osmdesát litrů nafty se ztratilo v noci z pátka na sobotu i z traktoru v Dlouhoňovicích. Vzhledem ke vzniklé škodě ale tento případ policisté šetří jako přestupek proti majetku. V Žamberku se policisté zabývali vloupáním do sklepa v panelovém domě. Zloděj odtud sebral alkohol a vajíčka.

     V sobotu ve čtyři hodiny ráno rušili v Lanškrouně noční klid tři mladíci. Policisté, které přivolali místní občané, muže odměnili blokovou pokutou.

     V neděli dopoledne sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení 18letému muži z Ústeckoorlicka podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci. Ten si totiž bez vědomí majitele „půjčil“ osobní vozidlo značky Ford Mondeo. Ústečtí kriminalisté se zabývají také případem 38letého muže, který dal v okresním městě do zástavy svahovou sekačku. Tu si ale od jedné z firem půjčil jeho otec, který o zástavě neměl ani tušení.

     Během víkendu se zaměřili ústečtí policisté na motoristy v Lanškrouně, Vysokém Mýtě a Červené Vodě. Největších prohřešků se dopouštěli řidiči v Červené Vodě. Za překročení rychlosti dostalo pokutu šest řidičů.



vytisknout  e-mailem