Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendové aktuality

Krádež z vozidla i před hřbitovem, hledaná dívka zadržena ... 

      V pátek krátce po půlnoci vyjížděli policisté do Chocně, kde se neznámý pachatel vloupal do prodejny potravin. Sebral tam 16 krabiček cigaret, které ale při útěku z prodejny ztratil. Na vstupních dveřích způsobil škodu  dva tisíce korun.

     V deset hodin ráno byla oznámena krádež LCD televizoru z domu v České Třebové. Ve stejnou dobu policisté vyjížděli do Wolkerova údolí v okresním městě. Poškozením dvou dřevěných altánů způsobil neznámý vandal škodu  deset tisíc korun. Do třetice odcizil před místní hernou v České Třebové neznámý zloděj ze zaparkovaného opelu přední registrační značku. Policisté po ní vyhlásili celostátní pátrání.

     Odpoledne  bylo oznámeno poškození fiatu v Chocni. V pozdních večerních hodinách přistihli policisté ve Vysokém Mýtě řidiče – neřidiče. Osmadvacetiletému muži, který usedl za volant osobního auta, ačkoli nevlastní příslušné řidičské oprávnění, policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu.

     V pozdních večerních hodinách zadrželi policisté v nádražní hale železniční stanice Česká Třebová celostátně hledanou dívku. Dívku následně převezli do výchovného ústavu v Hradci Králové.

     V sobotu před polednem vyjížděli policisté do Hylvát u Ústí nad Orlicí, kde neznámý pachatel sebral ze společné kolárny horské jízdní kolo za téměř deset tisíc korun.

     Odpoledne policisté kontrolovali v Chocni osobní vozidlo značky Mazda. Za volantem seděl 31letý řidič, kterému ale Okresní soud v Ústí nad Orlicí vyslovil zákaz řízení motorových vozidel až do února roku 2011. Dopustil se tak hned dvou trestných činů – maření výkonu úředního rozhodnutí a jízdy bez řidičského oprávnění. Jen o čtvrt hodinu později zastavili policisté v Chocni osobní vozidlo značky VAZ. I jeho řidič usedl za volant bez řidičáku.

     V noci ze soboty na neděli neznámý vandal pomaloval na autobusovém nádraží v Králíkách autobus. V neděli dopoledne sebral v Dolních Libchavách na parkovišti u hřbitova neznámý zloděj z odemčeného vozidla peněženku s doklady a téměř třemi tisíci korunami. Po poledni se policisté zabývali vloupáním do chatky v Pustině na Vysokomýtsku. Neznámý pachatel tam sebral benzinovou motorovou pilu, sekyrku a vzduchovku, vše za osm tisíc korun.

vytisknout  e-mailem