Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendové aktuality

Víkend byl ve znamení dopravních nehod 

      Uplynulý víkend byl ve znamení dopravních nehod a kolizí. Největší problémy ale měli řidiči autobusů. Během víkendu vyjížděli policisté na našem okrese k rekordním 24 kolizím. Ve většině případů se ale „pouze“ mačkaly plechy. Společným jmenovatelem všech nehod je nepřizpůsobení rychlosti na kluzké vozovce. V sobotu navečer dostal na namrzlé vozovce v Líšnici smyk 34letý řidič hyundae, vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s transitem. Dva spolujezdci z osobního vozu byli při nehodě lehce zraněni. Při zbývajících nehodách nebyl zraněn nikdo, škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na více než jeden milion korun.

     V pátek v pět hodin ráno byla policistům oznámena krádež traktoru v Dolních Libchavách. Policisté po traktoru, hodnota kterého byla vyčíslena na 115 tisíc korun, vyhlásili celostátní pátrání. O chvíli později oznámil ve Vysokém Mýtě muž ze Žamberka krádež peněženky. Tu mu neznámý pachatel sebral ve vlaku. V portmonce měl mimo peněz a osobních dokladů i tankovací karty s PINem. Případ bude podle místní příslušnosti předán policistům do Kolína, kde ke krádeži došlo.

     O půl osmé ráno vyjížděli policisté do Vysokého Mýta, kde neznámý pachatel odcizil z garáže disky s letními pneumatikami. Ve stejnou dobu se policisté zabývali i krádeží registračních značek ze zaparkovaného osobního vozidla značky VAZ v Lanškrouně. Po poledni se v Lanškrouně vloupal neznámý zloděj do jednoho z bytů.

     V sobotu krátce před pátou hodinou ráno se policisté zabývali napadením jednoho z hostů v místní restauraci v Ústí nad Orlicí. Napadený 24letý muž musel po útoku neznámého násilníka vyhledat lékařskou pomoc. O hodinu později vyjížděli letohradští policisté na poškození octavie. Bylo nahlášeno i vloupání do prodejny potravin v Červené Vodě, kde neznámý pachatel sebral cigarety, alkohol, polévky, nějaké konzervy a z pokladny sedm tisíc korun v mincích. V Ústí nad Orlicí vypadla při nasedání do vozidla jednomu občanovi na zem peněženka s doklady, třemi platebními kartami a patnácti tisíci korunami. Poctivý nálezce portmonku i s celým obsahem majiteli vrátil. Takové štěstí ale neměla 54letá invalidní důchodkyně v České Třebové. Tu ve večerních hodinách okradli v České Třebové dva mladíci. Jeden z nich jí z ruky vytrhl nákupní tašku, ve které měla peněženku s 500 korunami a platební kartu s PINem.

     Odpoledne se pak policisté zabývali vloupáním do dvou rekreačních chat v Sobkovicích. Pozdě večer se v Mistrovicích vloupal neznámý zloděj do zaparkované felicie. Majitelka si uvnitř nechala kabelku s doklady, platební kartou, penězi a dvěma mobilními telefony. Její krádeží jí vznikla škoda za více než osm tisíc korun.

     V neděli v osm hodin ráno zadrželi policisté v České Třebové 25letého muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Odpoledne policisté vyjížděli do Králík, kde se neznámý pachatel vloupal do místní restaurace. Ztratilo se 16 krabiček cigaret.


vytisknout  e-mailem