Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Víkendové dopravní kontroly

LOUNY - Opilého řidiče za volantem policisté nepřistihli. 

Na dopravní kontroly se lounští policisté zaměřili i o uplynulém víkendu. Z pátku na sobotu kontrolovali kromě jiných bezpečnostních předpisů zejména to, zda řidiči usedají za volant střízliví. Obecné pravidlo, že alkohol za volant nepatří, totiž nedodržují všichni. Krásné počasí vybízející k letnímu posezení či různým oslavám spojeným s popíjením alkoholu se mnohdy neobejde bez rizika, že konzument usedne za volant a řídí opilý. Pokud jste vypili větší množství alkoholu, za volant nesedejte ani druhý den po oslavě, ačkoli se už budete cítit alkoholem neovlivněni a naprosto schopni bezpečně řídit. Myslete na zbytkový alkohol a pořiďte si spolehlivý detektor alkoholu v dechu. 

Při poslední víkendové akci potěšilo policisty, že nikdo z 25 kontrolovaných řidičů nebyl pod vlivem alkoholu či jiných omamných nebo psychotrpních látek. Přesto čtyři řidiče pokuty neminuly. Jeden nebyl připoután a ostatní se dopustili drobných přestupků v dopravě. Celková výše udělených pokut činila 2 500 Kč. Policisté zjistili i jednoho řidče, který se dopustil trestného činu - řídil i přes vyslovený zákaz řízení. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto sdělili podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Jednalo se o 26letého řidiče ze Žatecka, který řídil osobní vůz zn. Renault Megane, ač mu Okresní soud v Lounech uložil 23. května 2012 trest zákazu řízení motorových vozidel na dobu 60 měsíců.

Podobné akce plánují policisté i v příštích dnech. Kromě bezpečného chování na silnicích a dodržování pravidel silničního provozu se zaměří i na to, zda řidiči usedají za volant střízliví.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 11. srpna 2014

 

vytisknout  e-mailem