Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Víkendové dopravní nehody

SOKOLOVSKO, CHEBSKO - Pod vlivem alkoholu a drog.  

V sobotu dne 27. února krátce po půl čtvrté hodině ranní řídil v Sokolově po ulici Závodu míru 24letý řidič osobní vozidlo značky Volkswagen. Z dosud nezjištěných příčin najel vpravo mimo komunikaci a narazil přední částí vozidla do železného zábradlí. Poté pokračoval v jízdě po travnaté ploše, následně přejel komunikaci silnice III/2099 a opět vyjel mimo komunikaci, kde zůstal s vozidlem stát na travnaté ploše. Poté z místa dopravní nehody odešel, aniž by si splnil povinnosti účastníka po dopravní nehodě. Následně byl však vypátrán a policisté s ním provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla 2,32 promile.

Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 50 tisíc korun. Dopravní nehoda je nadále v šetření dopravní policistů.


Následující den, v neděli dne 28. února krátce před osmou hodinou ranní řídil 31letý řidič osobní vozidlo Opel v obci Františkovy Lázně po ulici Májová. Při projíždění levotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla, nezvládl řízení vozidla, které uvedl do smyku a následně vyjel vpravo mimo vozovku, kde na chodníku narazil přední částí vozidla do sloupu veřejného osvětlení, který při následném pádu poškodil okno v přízemí domu. Řidič dále pokračoval v jízdě, přitom přejel s vozidlem do protisměru a následně přejel vlevo mimo vozovku na chodník, kde přední částí narazil do domu. Poté se řidič s vozidlem pokusil z místa dopravní nehody odjet. Po chvíli však vozidlo zastavil u pravého okraje komunikace a z místa utekl. Policejní hlídka ho však vypátrala a provedla s ním orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla negativní. Následně ho policisté vyzvali, aby se podrobil testu na přítomnost drog. Tento test vyšel pozitivní. Lustrací navíc policisté zjistili, že 31letý řidič nevlastní řidičský průkaz a má Městským úřadem vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny.

Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 70 tisíc korun.  Dopravní nehoda je nadále v šetření dopravních policistů.

nprap. Kateřina Krejčí
29. 2. 2016

Odkazy do noveho okna

Místo dopravní nehody - Sokolov

Místo dopravní nehody - Sokolov 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody - Sokolov

Místo dopravní nehody - Sokolov 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody - Františkovy Lázně

Místo dopravní nehody - Františkovy Lázn... 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody - Františkovy Lázně

Místo dopravní nehody - Františkovy Lázn... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem