Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendové dopravní nehody

Byla příčinou dopravní nehody technická závada? 

Sedm dopravních nehod šetřili policisté skupiny dopravních nehod v Chrudimi. Při nehodách nebyl nikdo zraněn. Hmotné škody činí 150.000 Kč. Příčiny – alkohol, nepřiměřená rychlost, nedodržení bezpečné vzdálenosti a technická závada.
 
 
DN Chlum-Hlinsko pneu DN Chlum-Hlinsko pneu
Byla příčinou nehody technická závada pneumatiky?
 
Dne 10.10.2008 mezi obcemi Chlum a Hlinsko praskla za jízdy osobnímu vozidlu Ssangyong Musso pravá zadní pneumatika. Za osobním vozidlem byl připojen přívěs, který se přetočil na pravou stranu vozidla, tím došlo k poškození přívěsu i vozidla. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Požití alkoholu u  řidiče  vyloučila dechová zkouška. Hmotná škoda na vozidle činí 35.000 Kč. Řidič uplatňuje technickou závadu na pneumatice  jako příčinu dopravní nehody. Nehoda je dále v šetření policie.
 
Nehody s asistencí alkoholu
 
Dne 11. října 2008 v 8:35 v obci Skuteč v městské části Fimberk řidič vozidla Opel Corsa se nevěnoval řízení svého vozidla. Přední částí narazil zezadu do nákladního automobilu DAF, které bylo zaparkováno na pravé straně komunikace. U 23letého řidiče Opelu ze Skutče byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem. Řidič nadýchal 0,43 promile alkoholu. Odběru krve se řidič podrobil. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Hmotná škoda na vozidle se odhaduje na 10.000 Kč.
 
 
Dne 11.10.2008 po jednadvacáté hodině v obci Trhová Kamenice v ulici Havlíčkova řidič vozidla Škoda Favorit se nevěnoval řízení a při jízdě najel do protisměrného jízdního pruhu, kde bočně narazil do vozidla Citroën. Ihned po střetu z místa nehody ujel směrem do obce Trhová Kamenice. Zde ho kolem dvaadvacáté hodiny  policisté vypátrali. Jedná se o 21letého mladíka z Chrudimě. Při dechové zkoušce mladík nadýchal 0,27 promile alkoholu. Odběru krve a lékařskému vyšetření se dobrovolně podrobil v nemocnici v Chrudimi. I v tomto případě policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Hmotná škoda činí 15.000 Kč.
 
DN Hrochův Týnec DN Hrochův Týnec
Za volantem nedával pozor
 
Dne 11.10.2008 v Hrochově Týnci v ulici Smetanova ve dvanáct hodin 43letý řidič vozidla Renault Laguna z Chrudimě se plně nevěnoval řízení vozidla a nesledoval situaci v silničním provozu. Zezadu narazil do nákladního automobilu Mercedes, jehož řidič  byl nucen zpomalit z důvodu vyvolaného silničním provozem. Při nehodě se nikdo nezranil. Hmotná škoda činí 40.000 Kč. Policisté dopravní nehodu vyřídili na místě a řidiči Renaultu uložili blokovou pokutu ve výši 1.500 Kč.

vytisknout  e-mailem