Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové dopravní nehody

Chrudimsko - 19.6. - 21.6.2009 

Od pátku do neděle dopravní policie šetřila celkem jedenáct dopravních nehod. Dvě osoby utrpěly těžká zranění, jedna osoba byla zraněna lehce. Hmotné škody činí 250.000 Kč. Příčiny – nepozornost, nepřiměřená rychlost, alkohol.
 
Havárie s těžkým zraněním
 
V sobotu ( 19.6.2009) před půlnocí se řidič osobního vozidla Peugeot při jízdě od obce Ždírec nad Doubravou nevěnoval řízení vozidla, nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavu komunikace. U rybníka Dlouhý při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostal na mokré vozovce smyk, který nezvládl. Najel na pravou krajnici a následně do pravého silničního příkopu, kde bylo vozidlo vymrštěno na vzrostlé stromy. Při dopravní nehodě byl řidič těžce zraněn. Převezen byl do nemocnice v Pardubicích. Odběr krve bude proveden v nemocnici. Hmotná škoda na vozidle činí 45.000 Kč.

 
Neznámý řidič těžce zranil muže
 
V neděli ( 21.6.2009 ) v 00:55 v Třemošnici zatím nezjištěný řidič neznámého vozidla při jízdě po ulici 1.Máje přejel obě nohy muže, který ležel na chodníku a částečně měl  nohy natažené do vozovky. Neznámý řidič na místě nezastavil, neposkytl zraněnému potřebnou pomoc a z místa ujel. Jednačtyřicetiletý muž z Chotěbořska utrpěl těžké zranění, kdy byl v bezprostředním ohrožení života převezen do nemocnice v Pardubicích. Dopravní nehodu šetří komisař Územního odboru Služby kriminální policie a vyšetřování v Chrudimi. Neznámý řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu Ublížení na zdraví a a z trestného činu Neposkytnutí pomoci.
Případní svědci této nehody mohou informace volat na linku 158 nebo na skupinu dopravních nehod v Chrudimi - 974 572 251.
 

 Cyklista lehce zraněn
 
V obci Seč dne 21.6.2009 před sedmou hodinou 57letý místní řidič vozidla Škoda Octavia odbočoval na křižovatce vlevo a přitom zřejmě přehlédl z protisměru jedoucího cyklistu, kterému nedal přednost v jízdě. Třiapadesátiletý místní cyklista narazil do boku vozidla a upadl na zem. Při dopravní nehodě se cyklista lehce zranil. Požití alkoholu u účastníků dopravní nehody vyloučila dechová zkouška. Hmotná škoda na vozidlech činí 31.000 Kč.
 
nprap. Věra Hamáčková
22.6.2009 

vytisknout  e-mailem