Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Víkendové dopravní nehody

KARLOVARSKÝ KRAJ – Nehody a alkohol. 

Na silnici I/13 ve směru od Stráže nad Ohří na Ostrov došlo 30. srpna 2013 500 m za odbočkou na Vojkovice k utržení vleku z tažného zařízení osobního vozidla Toyota. Vlek vjel do protisměru, kde došlo ke střetu s osobním vozidlem Škoda Fabia. Po nárazu vyjela řidička s vozidlem škoda mimo vozovku. Střetla se s dopravním značením a přetočila se s vozidlem na bok a následně narazila do stromu, o který se vozidlo zastavilo. Ve vozidle Škoda utrpěla jedna spolujezdkyně těžké zranění, se kterým byla letecky transportována do nemocnice. Řidička a další spolujezdkyně utrpěly lehčí zranění, se kterými byly převezeny do nemocnice. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Policisté se případem nadále zabývají. Tažné zařízení přívěsu bylo zajištěno a bude provedeno znalecké zkoumání. Celková škoda je předběžně vyčíslena na částku 165 tis. Kč. (fotografie - "Dopravní nehoda 1")
 
Dne 1. září 2013 v 07:30 hodin došlo na silnici R6 v katastru obce Březová k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem Seat Ibiza a pevnou překážkou. Řidička osobního vozidla se při projíždění pravotočivé zatáčky plně nevěnovala řízení a vyjela mimo komunikaci. Narazila do směrového sloupku a do svahu a poté se ještě několikrát přetočila přes střechu. Provedená dechová zkouška vyloučila požití alkoholu před jízdou. Řidička při nehodě utrpěla zranění, se kterými byla převezena do nemocnice k ošetření. Škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na částku 150 tisíc korun. (fotografie - "Dopravní nehoda 2").
 
Během víkendu zjistili policisté ve třech případech řidiče motorových vozidel pod vlivem alkoholu. Všichni tři řidiči nadýchali, nad jednu promile. Nejvíce nadýchal řidič Opelu Frontera, který navíc se svým vozidlem vyjel 2. září 2013 v 22:00 hodin mimo komunikaci mezi obcemi Heřmanov a Jindřichovice. Třiačtyřicetiletý řidič nezvládl řízení svého vozidla a vyjel mimo komunikaci, kde naboural do stromu. Při nehodě utrpěl zranění, se kterými byl převezen do nemocnice. Dechová zkouška prokázala požití alkoholu před jízdou. Řidič při opakovaném měření nadýchal 1,70 a 1,67 promile alkoholu. Škoda na vozidle je vyčíslena na částku 40 tisíc korun.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
2. září 2013
Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda 1

Dopravní nehoda 1 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 1

Dopravní nehoda 1 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 2

Dopravní nehoda 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem