Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Víkendové dopravní nehody

KARLOVARSKÝ KRAJ - Celkem došlo k 26 dopravním nehodám. 

Vzhledem ke špatným povětrnostním podmínkám došlo na Karlovarsku během víkendu (od 12. 9. – 14. 9. 2014) k 18 dopravním nehodám a u dvou z nich došlo ke srážce se zvěří. Celkem byly zraněny 4 osoby a škoda na poškození se předběžně vyšplahala na částku přesahující 1 270 000 korun. Ve většině případech bylo příčinou zřejmě nepřizpůsobení rychlosti vozidel předpokládanému dopravně technickému stavu pozemní komunikace (zatáčky) a také nepřizpůsobení rychlosti vlivem povětrnostních podmínek, kdy pršelo a na silnicích byl mokrý povrch. Z celkového počtu dopravních nehod jich bylo 5 způsobeno na silnici 1/13 a 6 na rychlostní silnici 1/6. Správce komunikace ŘSD ve spolupráci s Policií ČR vyhodnotili úsek pod železničním mostem na silnici 1/6 jako úsek častých dopravních nehod a připravují změny, např. v dopravním značení.
 
Největší škodu na svém vozidle, v předběžně odhadnuté částce kolem 550 tisíc korun, způsobil 31 letý řidič ze Sokolovska. Ten v pátek dne 12. 9. 2014, řídil osobní automobil značky BMW po rychlostní komunikaci 1/6 ve směru na Sokolov. Na rovném úseku komunikace zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a dopravně technickému stavu pozemní komunikace a uvedl vozidlo do smyku. S tím poté vyjel mimo komunikaci a narazil do svodidel. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.
 

Na Sokolovsku došlo k 7 dopravním nehodám, při kterých 7 osob bylo lehce zraněno a jedna osoba utrpěla těžké zranění. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 250 000 korun.

 
K jedné z nejvážnějších nehod došlo v pátek dne 12. 9. kolem 15:35 hodin na silnici II/210. Jednaosmdesátiletý řidič řídil osobní vozidlo značky Seat ve směru od obce Oloví na Kraslice, kdy pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost a po projetí pravotočivé zatáčky vjel do protisměru, kde přední částí svého vozidla narazil do protijedoucího vozidla značky Kia. Po střetu vozidel se vozidlo Seat otočilo kolem své osy a zůstalo stát v jízdním pruhu. Vozidlo Kia bylo nárazem odhozeno do pravého příkopu. Při dopravní nehodě došlo k těžkém zranění řidiče z vozidla Kia, který byl z místa letecky transportován do nemocnice do Plzně. Dále utrpěly další tři osoby lehké zranění a byly převezeny do nemocnice v Sokolově. Policisté s oběma řidiči provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla negativní.
 
Také na Chebsku došlo během víkendu vlivem špatného počasí k více nehodám, a to k 6 nehodám, při kterých 4 osoby utrpěly lehké zranění a jedna středně těžké. Jedno vozidlo se při dopravní nehodě převrátilo přes střechu, jedno na bok a jedno skončilo po nehodě na střeše. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 500 000 korun.
 
Dne 13. 9. kolem 8:45 hodin došlo na sinici I/64 k dopravní nehodě osobního vozidla značky Dacia a pevné překážky. Jednapadesátiletý řidič řídilo vozidlo Dacia ve směru od Aše na Hazlov, kdy po vyjetí z pravotočivé zatáčky pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost svého vozidla dopravně technickému stavu vozovky a povětrnostním podmínkám. Na mokré vozovce dostal smyk a vyjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do stromu. Při dopravní nehodě došlo k středně těžkému zranění a lehkému zranění dvou osob, které byly vozidlem RZS převezeny do nemocnice v SRN. Policisté s řidičem provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla negativní.
 
nprap. Kateřina Krejčí
nprap. Zuzana Týřová
15. 9. 2014
Odkazy do noveho okna

Místo dopr. nehody.

Místo dopr. nehody. 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody sil. číslo  II/210

Místo dopravní nehody sil. číslo II/210... 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody sil. číslo I/64

Místo dopravní nehody sil. číslo I/64 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody sil. číslo I/64

Místo dopravní nehody sil. číslo I/64 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody sil. číslo II/210

Místo dopravní nehody sil. číslo II/210  

Detailní náhled

Místo dopravní nehody sil. číslo II/210

Místo dopravní nehody sil. číslo II/210  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem