Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Víkendové kontroly na silnicích

A další případy z kladenské policie. 

 
Během víkendu probíhaly kontroly na silnicích.
V sobotu v poledne zastavili policisté oddělení hlídkové služby v Kladně v ulici Fügnerova pětatřicetiletého řidiče osobního vozidla Škoda Felicia. Následnou lustrací bylo zjištěno, že řidič z Kladna má vysloven zákaz řízení vydaný MěÚ Černošice na dobu od 16.7.2011 - 16.7.2013.
Další hříšník byl kontrolován cca hodinu na to v Kladně v ulici Zádušní. Tentokrát se jednalo o teprve devatenáctiletého mladíka, který usedl za volant Škody Felicia i přesto, že byl ovlivněn omamně psychotropní látkou. Kontrola testem DrugWipe 5+ byla pozitivní na amfetamin.
Druhý řidič, který řídil automobil pod vlivem drog, je třiatřicetiletý muž z Kladenska. Policisté ho přistihli ve vozidle Škoda Felicia ve 22,00 hodin v Kladně v ulici Na Stráni. I v tomto případě byl test na návykové látky pozitivní.
Poslední případ řešila policejní hlídka cca 24 hodin na to v obci Neuměřice. Pětatřicetiletý muž řídil osobní automobil VW Transporter pod vlivem návykové látky, což bylo zjištěno provedenou dechovou zkouškou. Při té se na displeji přístroje ukázala hodnota 1,82 promile.
 
Oznámení na tísňovu linku 158.
Ve čtvrtek v půl čtvrté operační důstojník přijal na linku 158 oznámení pětasedmdesátiletého muže, že na jeho balkon v druhém nadzemním patře vlezl zloděj. Policejní hlídka se ihned vydala do Slaného do ulice Plynárenská, kde zadržela třiadvacetiletého muže ze Slánska, který naštěstí do bytu nevnikl. Pouze při šplhání rozbil skleněnou výplň zábradlí na balkoně, čímž majiteli způsobil škodu ve výši jeden tisíc korun. Muž je nyní podezřelý z trestného činu porušování domovní svobody, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Další oznámení na linku 158 přijali policisté v deset hodin dopoledne. Majitel firmy nahlásil, že v noci ze středy na čtvrtek mu zloděj vnikl do opravny počítačů v Kladně na náměstí Jana Masaryka. Po vypáčení okna odcizil čtyři notebooky a způsobili tak celkem škodu 15.000,- Kč.
 
Ve čtvrtek bylo na lince 158 přijato i oznámení, že v noci odcizil neznámý pachatel pětadvacet solárních panelů z areálu elektrárny v obci Cvrčovice, čímž vznikla majiteli škoda odcizením ve výši 325.000,- Kč a poškozením propojovacích kabelů a oplocení pachatel způsobil škodu cca 10.000,- Kč.
 
Policisté pátrají po třech vozidlech zn. Škoda.
Ke krádeži těchto aut došlo během prodlouženého víkendu. První vozidlo zmizelo v noci ze středy na čtvrtek z prostoru křižovatky ulic Slánská a Na Bambouze v obci Smečno. Jednalo se o osobní automobil Škoda Fabia, rz 3S7 7773. Druhý zcizený vůz je Škoda Fabia combi, rz 1SB 8475 a byl zaparkován v Kladně v ulici Anglická . K odcizení došlo v době od 5,30 hodin dne 18.11.2011 do 11,00 hodin dne 19.11.2011. A poslední krádež se stala v sobotu po půl osmé večer. V tomto případě zaparkoval majitel svůj automobil Škoda Octavia ve Slaném na parkoviště v ulici Smetáčkova. Když se ani ne po půl hodině na místo vrátil, bylo auto pryč. Rz tohoto vozidla je 8S8 9700.
 
V sobotu nad ránem boural osmadvacetiletý řidič z Prahy-západ.
Ten řízení osobního vozidla Opel Astra nezvládl na kruhovém objezdu v Kladně na křižovatce ulic Unhošťská, Arménská a Americká a narazil do středové části. Škoda byla vyčíslena na cca 120.000,- Kč. Následně byla u řidiče provedena dechová zkouška, při které byla naměřena hodnota 2,11 promile alkoholu. Provedenou lustrací bylo zjištěno, že vozidlo řídil i přesto, že není a nikdy nebyl držitelem řidičského oprávnění a navíc automobil odcizil své přítelkyni v Kladně v Nerudově ulici. Proto nyní čelí podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci, za což mu hrozí až tři roky za mřížemi.
 
Auto není trezor!
I přes toto varování nechávají lidé ve svých vozidlech neustále věci, které lákají zloděje. Poslední, zatím nahlášený, případ se stal 16.11.2011 v obci Buštěhrad v ulici Hřebečská. Tam krátce po třetí hodině odpolední zaparkovala svůj automobil zn. Renault třiatřicetiletá žena. Mezi předními sedačkami nechala kabelku s peněženkou s finanční hotovostí 5.000,- Kč., osobními doklady, platební kartou a dioptrickými brýlemi. Když se po čtvrt hodině k autu vrátila, zjistila, že bylo vykradeno. Celkem jí zloděj způsobil škodu ve výši 13.500,- Kč.
 
Zloděj dřevorubec.
Zloději řádil i v obci Malé Kyšice. V době od 13.11.2011 do 16.11.2011 vnikl na pozemek domu v ulici Hlavní. Poté mu již nic nebránilo z neuzamčené dílny zcizit motorovou pilu, dva náhradní řetězy a kácecí lopatku. Při krádeži navíc poškodil prodlužovací kabely. Majiteli tak byla způsobena škoda téměř pětadvacet tisíc korun.
 
Vandal poškodil sprejem fasádu domu.
K poškození došlo v noci z pátku na sobotu v Kladně v ulici Italská. Škoda byla bytovým družstvem vyčíslena na cca 10.000,- Kč. Pokud bude pachatel dopaden, hrozí mu za trestný čin poškození cizí věci trest odnětí svobody až na jeden rok.
  
nprap. Michaela Nováková
21.11.2011
 

vytisknout  e-mailem