Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Víkendové kontroly odhalily osoby v celostátním pátrání

Ostrava - policisté ostravské cizinecké policie při svém každodenním výkonu služby vypátrali dva celostátně hledané muže a jednu ženu. 

I když kontroly, které naši policisté pravidelně provádějí, jsou zaměřeny hlavně na zjišťování cizích státních příslušníků, kteří se na území České republiky zdržují v rozporu se zákonem o pobytu cizinců, během víkendu vypátrali další tři české občany nectící zákony.

V pátek 12. března kontrolovali pracovníci Inspektorátu cizinecké policie Ostrava hosty ubytovny v Ostravě-Hrabůvce. Mezi nimi se nacházela dvaadvacetiletá žena, na kterou policisté skupiny Kriminální policie a vyšetřování Ostrava vyhlásili pátrání po pobytu. Policisté inspektorátu zjistili místo jejího současného pobytu a vyzvali ji, aby se dostavili na útvar, který pátrání vyhlásil. Zároveň mladou ženu poučili na možnost předvedení nebo uložení pořádkové pokuty, pokud bude tuto výzvu ignorovat a na příslušný policejní útvar se nedostaví.

V Ostravě-Vítkovicích kontrolovali v neděli 14. března policisté odboru specializovaných činností mladého muže. Lustrací v evidencích zjistili, že na něj pro trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví vydal okresní soud v Ostravě příkaz k zatčení. Policisté šestadvacetiletého muže neprodleně dopravili k soudu, který příkaz vydal.

Dalšího celostátně hledaného muže zatkli pracovníci Inspektorátu cizinecké policie Ostrava taktéž v neděli. Při pobytové kontrole ubytovny v Ostravě-Vítkovicích zjistili, že jeden z jejich obyvatel nenastoupil do vězení. Okresní soud v Karviné vydal na osmadvacetiletého muže, odsouzeného pro spáchání trestného činu krádeže, příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Policisté jej zatkli a převezli do vazební věznice v Ostravě.

 

vytisknout  e-mailem