Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Víkendové kontroly řidičů

KARLOVARSKÝ KRAJ – Policisté u řidičů řešili alkohol a jiné návykové látky.  

Celkem v šesti případech řešili policisté v karlovarském kraji řidiče, kteří o víkendu řídili svá vozidla pod vlivem návykových látek.
 
KARLOVARSKO
  • Dne 17. 5. 2014 kolem 8:00 hodin měl 41 letý muž řídit osobní vozidlo značky Škoda v Ostrově po ulici Hroznětínská, kdy pravděpodobně neměl pravděpodobně přizpůsobit rychlost svého vozidla dopravně technickému stavu komunikace, vyjet s vozidlem vpravo mimo komunikaci a narazit přední částí vozidla do kamene. S řidičem byla provedena opakovaná dechová zkouška na alkohol, při které nadýchal 1,93 a 1,92 promile. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a věc je v šetření.
  • 21letý řidič byl dne 17. 5. 2014 kolem 1:15 hodin v Mezirolí kontrolován policisty z obvodního oddělení z Nové Role. Při silniční kontrole se podrobil orientačnímu testu na zjištění návykových látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na Amfetamin/Metamfetamin a Cannabis. Vozidlo tedy řídil ve stavu vylučující způsobilost pro řízení motorových vozidel, při kterém mohl ohrozit život nebo zdraví lidí, nebo mohl způsobit škodu na majetku. Mladík se podrobil v nemocnici lékařskému vyšetření a odběru krve. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a případ je nadále v šetření.
  • Policisté z obvodního oddělení z Karlových Varů kontrolovali dne 17. 5. 2014 kolem 21:35 hodin v Karlových Varech v ulici Lipová 55 letého řidiče, který řídil osobní automobil značky Renault. Řidič při opakované orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu nadýchal 1,47 a 1,34 promile. Poté byl vyzván k lékařskému vyšetření a odběru krve, kterému se podrobil. Případ je nadále v šetření policie.
SOKOLOVSKO
  • Dopravní policisté ze Sokolova kolem 17:24 hodin kontrolovali v Lokti v ulici Nádražní 50 letého řidiče. S řidičem byla provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu, která byla s pozitivním výsledkem1,06 promile. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a případ nadále šetří.
  • Dne 18. 5. 2014 kolem 3:30 hodin byl v Kraslicích v ulici Mánesova kontrolován 37 letý řidič místní policejní hlídkou. S řidičem byla provedena opakovaná orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem, a to 1,41 a 1,52 promile. Věc je nadále v šetření policie.
CHEBSKO
  • Policisté z obvodního oddělení v Chebu - město kontrolovali dne 17. 5. 2014 krátce po půlnoci v ulici Pivovarská 19 letého řidiče. Při kontrole s ním byla provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu, při které nadýchal 1,18 promile. Řidič byl poté vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve, čemuž se podrobil. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a případ nadále šetří policie.
nprap. Kateřina Krejčí
19. 5. 2014

vytisknout  e-mailem