Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové krádeže a vloupání

Bruntál- při pádu automatu na prodej pamětních mincí se zranilo dítě, vozidllo narazilo do zábradlí mostu a další  

 
Několik případů vloupání a krádeží  
Během uplynulých tří dnů ( od 4. do 6.5.2012) policisté zaznamenali mírné navýšení počtu oznámení týkající se majetkové kriminality ( vniknutí do různých objektů, vozidel, krádeží věcí, ale i domácích zvířat ).  
 
Krnovští policisté šetří případ, kdy během pátečních dopoledních hodin vnikl dosud neznámý pachatel  po odstranění visacího zámku v jednom z panelových domů na SPC v Krnově do sklepní kóje. Odtud následně odcizil pánské jízdní kolo se speciálním karbonovým rámem v hodnotě okolo 100 tisíc Kč. 
 
Dne 4.5.2012 ve Městě Albrechticích bylo oznámeno odcizení plynového vařiče ze zahradní chatky. Neznámý pachatel zde protáhl ruku přes zamřížované okno bez skleněné výplně, které se nachází ve výšce okolo 80cm nad zemí. Přes tuto mříž si následně protáhl volně odloženou 2kg plynovou bombu s dvouplotýnkovým vařičem, kterou odcizil.   
 
V Rýmařově v době od 1.5. do 4.5. 2012 dosud neznámý pachatel bez zjevného poškození zámku vnikl do jedné z řadových garáží na ulici Pivovarská a odnesl si odtud elektrickou sekačku a  4 ks disků s pneumatikami Continental. Majiteli tak vznikla škoda na odcizených věcech v hodnotě okolo 22 tisíc Kč.
 
Rovněž ve Městě Albrechticích se neznámý pachatel zaměřil na hliníkové disky s letními pneu Michelin. Na ulici Nádražní vnikl pravděpodobně ke konci měsíce dubna 2012 do sklepních prostor panelového domu a odtud odcizil výše uvedené věci. V tomto případě majitel vyčíslil škodu na 25 tisíc Kč.   
 
  
V ranních hodinách v pátek 4.5.2012 zjistil majitel zahrady na ulici Ježnická v Krnově, která není celistvě oplocena, že mu dosud neznámý pachatel odcizil několik kusů chovných králíků v počtu 9 kusů, které měl chovatel umístěny v kotcích na pozemku zahrady. Majitel vyčíslil celkovou škodu odcizením zvířat ve výši okolo 8 tisíc Kč.   
  
 
Pravděpodobně volně odložený batoh ve vozidle mohl zlákat ke krádeži neznámého pachatele, který se pohyboval v sobotu 5.5. 2012 na ulici Hřbitovní v Krnově. Pachateli stačilo řádově okolo 10 minut, kdy majitel uzamkl a na tuto krátkou dobu opustil vozidlo, aby bez zjevných známek poškození vnikl do Škody Felicia. Odtud si odnesl odložený batoh, ve kterém měl majitel uloženy osobní doklady, platební kartu a dvě peněženky, ve kterých byla celková  finanční hotovost přes 2 tisíce Kč. Dále se zde nacházel i USB disk a stříbrný multifunkční značkový nůž. Celková škoda odcizením věcí se vyšplhala přes 4,5 tisíce Kč.
 
 
V neděli 6.5.2012 bylo oznámeno vloupání do vozidla. K případu došlo v průběhu odpoledních hodin ( od 13:00 do 14:00) v Bruntále na ulici Cihelní. Zde měl majitel na parkovišti odstavené vozidlo Hyundai. Neznámý pachatel pravděpodobně za použití části rozlomené dlaždice rozbil skleněnou výplň okna levých zadních dveří. Následkem tohoto jednání došlo k poškození a deformaci sloupku karoserie a deformaci a poškození laku na levém blatníku. Po vniknutí do vozidla odcizil pachatel ze zadního sedadla odložený látkový batoh, ve kterém se nacházely dětské a dámské plavky. Vyčíslená škoda poškozením se pohybuje ve výši okolo 40 tisíc Kč a odcizením věcí okolo 1 tisíce Kč. Na místo přivolaný psovod se služebním psem vypracoval pachovou stopu od místa činu směrem na ulici Obr. Míru.  
 
 
Dopravní  nehody s nárazem do zábradlí mostu a do stromu
 
Dne 3.5. 2012 v nočních hodinách ( okolo 22: 40 hod.) projížděl řidič vozidla Ford Mondeo obcí Malá Štáhle. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou a vlivem nepřiměřené rychlosti vozidla dostal smyk, který nezvládnul. Vjel za levý okraj komunikace, kde přední částí vozidla narazil do kovového zábradlí mostu.
Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Nehoda se obešla bez zranění, ale výše škody na vozidle se vyšplhala k 90 tisícům a na zábradlí okolo 20 tisíc Kč.
 
 
Dne 4. 5. 2012 v 15:40 hodin došlo k dopravní nehodě na silnice za obcí Město Albrechtice směrem do obce Linhartovy. Řidič jedoucí ve vozidle AUDI nepřizpůsobil rychlost jízdy a na mokrém povrchu dostal smyk. Vyjel zcela mimo komunikaci do pravého příkopu, kde narazil do kamenného přemostění příkopu a následně pak do stromu. I tato nehoda se obešla bez zranění. Zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Na vozidle vznikla škoda ve výši okolo 25 tisíc Kč a na mostku okolo 1 tisíce Kč. 
 
 
 
 
Poškodil telefonní vedení i dům
Obcí Ondřejov projížděl dne 4.5.2012 okolo 13:00 hodin neznámý řidič s dosud nezjištěným vozidlem. Při jízdě zavadil o nadzemní telefonní kabel vedoucí přes pozemní komunikaci, který se přetrhl. Vlivem přetrhnutí došlo k poškození okapového žlabu u rodinného domu a rovněž i k poškození okna a fasády. V důsledku nehody byly poškozeny i dva sloupy telefonního vedení. Neznámý řidič z místa dopravní nehody ujel a věc neoznámil.  Na rodinném domě vznikla škoda ve výši 6 tisíc Kč a na vedení a sloupech okolo 10 tisíc Kč. Věc je nadále v šetření.
 
 
Zranění v souvislosti s pádem prodejního automatu
Krátce před 13:00 hodinou 5.5 2012 bylo oznámeno, že ve vestibulu vysílače Praděd došlo k pádu automatu na prodej pamětních mincí na sedmiletého chlapce. Na místo se dostavila policejní hlídka OOP Vrbno pod Pradědem. Prvotním šetřením bylo zjištěno, že se dítě nacházelo v objektu společně s rodiči a v danou dobu se pohybovalo okolo automatu, který je přibližně 2m vysoký o hmotnosti 95kg. Chlapec utrpěl zranění a byl letecky transportován do FN v Ostravě.
V současné době se případem těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti zabývají kriminalisté z SKPV.  
Předmětem šetření nadále zůstávají okolnosti, které vedly k pádu daného zařízení. Rovněž bude vypracován odborný posudek k otázce technického stavu a bezpečného zajištění a umístění automatu.              
 
 komisař por. Ing.. Ivana Křištofová
 za 4.5. - 6.5. 2012
 
 
 

vytisknout  e-mailem