Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové nehody

Matčino auto skončilo na stromě 

Během uplynulého víkendu policisté z náchodského dopravního inspektorátu vyjížděli ke třem nahlášeným dopravním nehodám. Při jedné nehodě byl lehce zraněn cyklista. Celkové hmotné škody byly vyčísleny na 180.000 korun. Jednu nehodu provázel alkohol.
 
První dopravní nehodu bez zranění zaznamenali policisté v Jaroměři na kruhovém objezdu. K nehodě došlo v pátek o půl deváté večer. Řidiči osobního automobilu Rover musel zabrzdit před kruhovým objezdem, aby dal přednost jiným vozidlům. Za ním jedoucí cizinec s vozem Mercedes nedodržel bezpečnou vzdálenost a zezadu do něj narazil. Na autech vznikla škoda 90.000 korun, ke zranění osob nedošlo, Policisté vyřídili dopravní nehodu na místě uložením blokové pokuty 1.500 korun řidiči Mercedesu.
 
Další dvě nehody se staly v neděli. První z nich hned v časných ranních hodinách, ještě za tmy, v Hronově. Sedmnáctiletý mladík po předchozím nočním popíjení alkoholických nápojů dostal nápad, že odveze domů svojí přítelkyni. Tiše, aby nikoho nevzbudil, si vzal doma matčino auto. Na dovolení se nikoho neptal. Na náměstí nabral svoji spolujezdkyni a vyrazil. Jejich cesta temnými ulicemi však záhy skončila ve stromu u cesty a jen štěstím vyvázli oba bez zranění, i když spolujezdkyně s pořádným šokem. V Hostovského ulici před hospodou Staropadolka zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozu stavu a povaze vozovky. Po projetí levotočivé zatáčky jej odstředivá síla vynesla, dostal smyk a vyjel vpravo mimo vozovku. Tam srazil dopravní značku a přerazil vzrostlý listnatý strom. Nakonec ještě poškodil kovové oplocení parku. Jako zázrakem se ani jednomu z mladé dvojice nic nestalo, jen to tajně vypůjčené auto mladík rodičům asi zcela „zrušil“. Dechová zkouška prokázala v řidičově dechu alkohol, třikrát po sobě displej ukázal o něco více než 0,8 promile. Řidičský průkaz na osobní automobil alkoholem posilněný mladík samozřejmě ukázat nemohl, protože 18 mu bude až za několik měsíců. Dopravní policie nehodu dále vyšetřuje, mladíkovi za řízení bez řidičského průkazu pod vlivem alkoholu hrozí obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky s možným až ročním trestem odnětí svobody, peněžitým trestem či trestem zákazu činnosti.
 
Třeti nehoda s lehkým zraněním cyklisty se stala ve neděli před polednem mezi Jetřichovem a Hnyčicemi. Řidič osobního vozidla zaháněl lezoucího pavouka. Proto zřejmě ztratil na chvíli pozornost a najev s vozem vpravof na nezpevněnou krajnici. Vzápětí potom čelně narazil do kovového zábradlí na mostě přes řeku. Řidič byl převezen do broumovské nemocnice na ošetření a následně byl hospitalizován na pozorování.
 
por. Bc. Eva Prachařová
16. 11. 2009
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem