Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Víkendové nehody

LITOMĚŘICE – Devět havárií se obešlo bez zranění 

Od pátku do neděle vyjížděli dopravní policisté k devíti nehodám. Při haváriích nebyl nikdo zraněn a nedošlo k žádným ztrátám na životech. Celková škoda je odhadnuta na 350 tisíc korun. Hlavní příčinou kolizí byla nepřiměřená rychlost. V jednom případě sehrál svou roli také alkohol.
 

Za stejné období loňského roku bylo evidováno deset dopravních nehod, které se také obešly bez zranění. Celková škoda byla vyčíslena na 441 tisíc korun. Hlavními příčinami bylo nedání přednosti v jízdě, nesprávný způsob jízdy a nepřiměřená rychlost. Žádný z havarujících řidičů neměl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol.
 

Řídil opilý
V neděli v časných ranních hodinách vyjížděli dopravní policisté k nehodě u obce Radovesice. Řidič jedoucí ve vozidle značky Škoda přes křižovatku na obec Libochovice nezvládl odbočovací manévr, vyjel vpravo mimo silnici, kde porazil plastový patník. Poté sjel zpět na komunikaci, kterou přejel na druhou stranu, najel na chodník a následně narazil do zdi hospodářského přístavku. Při nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn. 24letý řidič se na výzvu podrobil dechové zkoušce na alkohol, která ukázala hodnotu 2,72 promile. Policisté následně zjistili, že vozidlo má také propadlou technickou kontrolu. Mladík je kromě porušení zákonů o provozu na pozemních komunikacích podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Celková škoda je vyčíslena na 18 tisíc korun a příčiny a okolnosti této nehody jsou předmětem dalšího šetření.
 

25. 3. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem