Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Víkendové nehody

PELHŘIMOVSKO: Jízda pod vlivem alkoholu, nehoda cyklisty, těžké zranění.  

Pelhřimovsko - V sobotu 26. června krátce před 8,00 hodinou ranní jel sedmdesátiletý cyklista ulicí Svatavská v Černovicích. Plně se nevěnoval řízení kola a spadl z něho na silnici. Při pádu byl cyklista lehce zraněn a byl převezen do pelhřimovské nemocnice na ošetření. Dechová zkouška byla negativní.
 
V neděli 27. června v 02,00 hodiny se stala nehoda pod vlivem alkoholu na Žirovnicku. Řidič (33) vozidla Ford Galaxy jel z obce Popelín do Žirovnice. Vlivem opilosti řidič nezvládl řízení vozidla a vyjel vpravo na nezpevněnou krajnici, kde čelně narazil do vzrostlého stromu. Dechová zkouška byla pozitivní s výsledkem 2,0 g/kg alkoholu v dechu. Řidič byl převezen k lékařskému ošetření do Nemocnice v Pelhřimově, kde mu byla odebrána i žilní krev. Hmotná škoda byla vyčíslena na 60.500 korun.
 
K další nehodě došlo v neděli v odpoledních hodinách. Řidič vozidla Škoda Octavia jel od Křelovic na obec Želiv.Při projíždění levotočivé zatáčky se plně nevěnoval řízení vozidla, nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, nezvládl řízení vozidla a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde se s vozidlem převrátil na střechu. Přitom poškodil nejméně 11 smrků. Při nehodě byl zraněn pětatřicetiletý řidič a sedmnáctiletá spolujezdkyně na předním sedadle. Oba zranění byli letecky transportováni do brněnské nemocnice. Hmotná škoda byla vyčíslena na 160.000 korun.
 
por. Hana Kotková, tiskpe@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem