Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Víkendové nehody a alkohol

BŘECLAVSKO: Řidiči, buďte zodpovědní! 

Břeclavsko – Během uplynulého víkendu řešili policisté na Břeclavsku deset dopravních nehod. Bohužel opět za některými stál alkohol. Nezodpovědní řidiči, kteří usedli za volant v podnapilém stavu, měli tentokrát štěstí, že jejich jízda nezpůsobila žádné vážné následky.

Pro zajímavost můžeme zmínit dopravní nehodu, která se stala během nedělního odpoledne v Jevišovce. Pětatřicetiletý řidič osobního vozidla Mazda nezvládl řízení a po projetí zatáčky uvedl vůz do smyku. Nakonec se mu podařilo „zaparkovat“ nad vjezdem do garáže u rodinného domku. Provedená dechová zkouška na displeji přístroje vykázala hodnotu téměř 3 promile (2,96 ‰). Jeho další tři spolujezdci na tom byli, co se týká alkoholu, obdobně. Na místě musela dokonce zasahovat záchranná služba. Řidič i jeho další dva spolucestující utrpěli lehká zranění. Událostí se nyní zabývají kolegové z břeclavského dopravního inspektorátu.

Chtěli bychom opět varovat řidiče, aby nepodceňovali vliv alkoholu na řízení. Podnapilý řidič výrazně ztrácí pozornost, soudnost a přeceňuje vlastní zkušenosti. Má také prodlouženou reakční dobu a nesprávně hodnotí vzniklé situace. Může se stát nebezpečným nejen sám sobě, ale ohrožuje jízdou také ostatní účastníky silničního provozu. K této problematice zbývá dodat, že se kolegové budou kontrolám řidičů nadále intenzivně věnovat nejen v rámci dopravně bezpečnostních akcí, ale také během běžného výkonu služby.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 5. června 2017

Odkazy do noveho okna

DN Jevišovka

DN Jevišovka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem