Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové nehody na Náchodsku

Sobota bez hlášených nehod 

 
 
 
 
Policisté z dopravního inspektorátu v Náchodě vyjížděli během víkendu 3. až 5. 9. 2010 k pěti nahlášeným dopravní nehodám.
 
Tři z nich se neobešly bez zranění, jednu způsobil dosud neznámý pachatel a jednu přebíhající srna.
 
K první nehodě s lehkým zraněním došlo hned v pátek v osm hodin ráno. Řidič jedoucí z Police nad metují na Broumov usnul za volantem, vjel do protisměru, kde se střetl s projíždějícím vozidlem Tatra 815. Naštěstí si nehoda vyžádala pouze lehké zranění a to právě řidiče osobního vozu.
 
K další nehodě s lehkým zraněním došlo v neděli také časně po rádio, tentokrát již před pátou hodinou. Řidič jedoucí s vozem BMW z Josefova na Jaroměř zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze vozovky a při průjezdu levotočivou zatáčkou vjel na obrubník. Tam se převrátil a s vozidlem vjel do zabezpečovacího zařízení na železničním přejezdu. Při nehodě došlo k lehkému zranění řidiče vozu. Na voze, zabezpečovacím zařízení a oplocení vedlejší firmy vznikla škoda 122.000 korun.
 
Poslední nehodu s lehkým zraněním zaznamenali policisté deset minut po páté hodině ranní. Cyklista jedoucí z Jaroměře na Rasošky na přímém úseku nezvládl řízení a upadl na vozovku. Pádem na vozovku si způsobil lehké zranění. Dopravní policisté zjistili, že jízdní kolo je ve špatném technickém stavu. Nehoda je nadále v šetření.
 
por. Bc. Eva Prachařová
6. 9. 2010

vytisknout  e-mailem