Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové nehody na Svitavsku

Jedno těžké a 4 lehká zranění  

V neděli 24. května, asi jednu hodinu po půlnoci došlo na silnici III. třídy 36025 v kilometru 0,064 u obce Dolní Újezd k havárii vozu VW Golf, které řídil prozatím neznámý řidič. Ten jedoucí ve směru na Litomyšl nezvládl řízení vozu, vyjel vpravo mimo komunikaci do příkopu, kde narazil do vzrostlých keřů. Z nich byl vymrštěn pět na komunikaci. Když na místo přijeli záchranáři, řidič, ani žádný jiný účastník se kolem havarovaného vozu nepohyboval. Kdo v danou chvíli vůz řídil a zda byl pod vlivem návykové látky, je předmětem dalšího šetření. Hmotná škoda na voze je odhadnuta na 8 tisíc korun.

Kolem 13:00 hodiny dne 24. května havaroval mladý řidič na silnici II. třídy 359 v kilometru 11,016 v katastru obce Desná. Zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí zatáčky vyjel vpravo mimo komunikaci, kde se s vozidlem převrátil na střechu. Řidič vyvázl bez zranění. Takové štěstí již neměly další dvě spolujezdkyně, které byly převezeny do nemocnice. Jedna byla po ošetření propuštěna do domácího léčení, druhá i nadále zůstává v péči lékařů. Škoda na vozidle je odhadnuta na 50 tisíc korun.

Hmotné škody přesahující 100 tisíc korun, lehké zranění a alkohol, to jsou zjištění po srážce osobního vozu a motocyklu. Řidič fiatu poté, co požil alkoholické nápoje jel ve směru od obce Hamry na Bystré u Poličky a při průjezdu pravotočivou zatáčkou si najel za středovou čáru, kde se bočně střetl s protijedoucím motocyklem. Motocyklista v důsledku nárazu havaroval mimo komunikaci. Naštěstí si nehoda vyžádala pouze lehčí zranění motorkáře v podobě naraženého kotníku. Oba řidiči byli podrobeni dechové zkoušce. Řidič fiatu měl hodnoty přesahující 1 promile alkoholu v dechu. Nehoda je i nadále v šetření.

Dne 24. května kolem páté hodiny odpoledne došlo na silnici III. třídy 3662 u obce Hradec nad Svitavou k dopravní nehodě, při které řidič Škody 100 při průjezdu zatáčkou najel do protisměru, kde narazil do cyklisty a dále pokračoval v jízdě. O několik kilometrů dále sám havaroval mimo komunikaci, kde sjel do potoka. Cyklista při nehodě utrpěl jen lehčí zranění a tak nebyl převezen na ošetření do nemocnice. Řidič škodovky odmítl lékařské ošetření spojené s odběrem biologického materiálu . Policisté později zjistili, že řidič není vlastníkem řidičského průkazu a že na vozidle je umístěna registrační značka z jiného osobního vozidla. Případ je i nadále v šetření.

Dnes 25. května kolem 7:20 došlo na křižovatce ulic kpt. Nálepky a Nejedlého ke srážce dvou osobních vozidel. Řidič trabantu zřejmě nedal přednost vozidlu renault přijíždějícímu zprava a došlo ke střetu. Po nárazu se vozidlo převrátilo na bok. Nehoda se obešla bez zranění a provedená dechová zkouška byla negativní. Hmotné škody jsou odhadnuty na 17 tisíc korun.
nprap. Anna Štegnerová
25. 5. 2009

Odkazy do noveho okna

havárie Škody 100

havárie Škody 100 

Detailní náhled

havárie u Desné

havárie u Desné 

Detailní náhled

havárie VW Golf

havárie VW Golf 

Detailní náhled

nehoda trabantu

nehoda trabantu 

Detailní náhled

střet s motorkářem

střet s motorkářem 

Detailní náhled

střet s motorkářem

střet s motorkářem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem