Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové nehody na Trutnovsku

Účastníci utrpěli lehká zranění 

Lehké zranění chodkyně
V pátek 1. 7. 2011 pár minut před osmou hodinou večerní havaroval na ulici Kostelecké ve Rtyni v Podkrkonoší motocykl značky Kawasaki ZR-7. Řidič motocyklu při objíždění cyklistky v pravotočivé zatáčce pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy. Přejel do protisměrné části komunikace, kde ohrozil protijedoucí osobní vozidlo. Ve snaze zabránit čelnímu střetu, vyjel vlevo mimo komunikaci. Motocykl se stal na štěrku a trávě neovladatelný a motorkář spadl na zem. Vlivem setrvačnosti po pádu, řidič motorky doklouzal k chodkyni, která šla vlevo mimo komunikaci. Do této vlastním tělem narazil a povalil ji na zem. Při nehodě došlo k lehkému zranění chodkyně, která byla vozidlem rychlé záchranné služby převezena do trutnovské nemocnice a následně propuštěna do domácího ošetřování. Dechová zkouška u obou účastníků vyšla s negativním výsledkem. Hmotné škody jsou vyčísleny na 37 tisíc korun. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření dopravních policistů.

Na vině alkohol?
V sobotu 2. 7. 2011 dvacet minut po poledni došlo na Horské ulici v Trutnově k havárii osobního vozidla tovární značky Renault Twingo. Třiačtyřicetiletý řidič na výjezdu z okružní křižovatky zřejmě nejel vpravo při pravém okraji komunikace. Přejel do protisměrné části vozovky, následně vlevo a narazil přední částí renaultu do reklamního poutače. Přístroj na zjištění alkoholu naměřil řidiči 2,14 promile. Opakovanou dechovou zkoušku odmítl. Na vyzvání policistů se podrobil odběru krve v nemocnici. Při nehodě nedošlo ke zranění osob a hmotné škody jsou odhadnuty na 10 tisíc korun.

 

 

Dva spolujedoucí utrpěli lehká zranění
Ke srážce osobních vozidel Škoda Octavia a Peugeot 406 došlo v neděli 3. 7. 2011 po šesté hodině ranní v obci Batňovice na Trutnovsku. Jednatřicetiletý řidič octavie pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy a při průjezdu pravotočivé zatáčky dostal na mokrém povrchu vozovky smyk. S vozidlem vyjel vlevo, kde narazil přední částí vozidla do oplocení domů a zadní částí do pravého boku protijedoucího vozidla Peugeot 406. Při nehodě došlo ke zranění dvou spolujedoucích z octavie i peugeotu.  Po ošetření v trutnovské nemocnici byli propuštěni do domácího ošetřování. Požití alkoholických nápojů u řidičů policisté vyloučili dechovou zkouškou. Škody jsou vyčísleny na 150 tisíc korun.

nprap. Věra Krejčová
4. 7. 2011
 

Odkazy do noveho okna

Batňovice 3.7.

Batňovice 3.7. 

Detailní náhled

Rtyně 1.7.

Rtyně 1.7. 

Detailní náhled

Trutnovsko

Batňovice 3.7. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem