Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové nehody na Trutnovsku

Lehká zranění, řízení vozidla pod vlivem alkoholu 

Havárie motocyklu
Se svým motocyklem značky Yamaha havaroval mezi obcemi Lipnice a Horní Dehtov v sobotu 30. 4. 2011 dvacet minut před třetí hodinou odpoledne sedmadvacetiletý řidič. Motocyklista zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projíždění levotočivé zatáčky nejel při pravém okraji vozovky. Zadní kolo motocyklu dostalo smyk, který řidič nezvládl a došlo k jeho pádu i motocyklu na vozovku. S lehkým zraněním byl převezen do zdravotnického zařízení ve Dvoře Králové nad Labem. Požití alkoholických nápojů bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Hmotná škoda je vyčíslena na 10 tisíc korun.

 

Lehké zranění řidiče
V odpoledních hodinách v sobotu 30. 4. 2011 se stala na neoznačené účelové komunikaci mezi obcemi Kocbeře a Choustníkovo Hradiště havárie neregistrovaného malotraktoru domácího výroby. Policisté šetřením na místě zjistili, že třiačtyřicetiletý řidič při projíždění pravotočivé zatáčky v mírném klesání zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy. S malotraktorem dostal smyk a následně vyjel vpravo mimo komunikaci a narazil do křovin a stromu. Po nárazu se převrátil na levý bok a řidič z někoho vypadl. Malotraktor je na pozemních komunikacích provozován jako technicky nezpůsobilý se závadami bezprostředně ohrožujícími provoz na pozemních komunikacích. Kromě toho policisté lustrací zjistili, že řidič traktůrku má Okresním soudem v Trutnově vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel do počátku roku 2013. Při nehodě došlo k lehkému zranění řidiče, který byl rychlou záchrannou službou převezen do královédvorské nemocnice a nadále zůstává v péči lékařů. Vzhledem k jeho zranění s ním nebyla provedena dechová zkouška na alkohol a byl nařízen odběr krve. Škoda je vyčíslena na tisíc korun. Nehodu nadále šetří dopravní policisté.

Narazil do zaparkovaného vozidla
Kolem sedmé hodiny večerní v sobotu 30. 4. 2011 došlo na parkovišti před fotbalovým stadionem na ulici Horská v Trutnově ke střetu osobního motorového vozidla značky Škoda Octavia s osobním vozidlem značky Opel Astra Caravan. Dvacetiletý řidič octavie začal couvat z řady parkujících vozidel a přehlédl, že v další řadě vozidel zastavilo vpravo od něho další vozidlo značky Opel a došlo ke střetu do levého boku. Oba účastníci se podrobili dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Hmotné škody jsou vyčísleny na 25 tisíc korun.

 

Při jízdě mu překážel sloup a značka
Na první květnovou neděli 2011 jel kolem osmnácté hodiny ulicí Královédvorská v Trutnově šestačtyřicetiletý řidič s nákladním vozidlem značky Mitsubishi Fuso. Zřejmě posilněn alkoholem se plně nevěnoval řízení svého vozidla. Na přímém úseku vyjel vpravo mimo komunikaci a narazil do sloupu veřejného osvětlení. Z místa nehody ujel a asi po dvou set metrech při otáčení a couvání poškodil svislou dopravní značku, do které narazil levou zadní částí mitsubishi. Po této kolizi opět ujížděl a následně byl zadržen hlídkou Městské policie Trutnov. Řidič nadýchal 3,55 a 3,56 promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Motorista před jízdou nevložil do záznamového zařízení kartu řidiče. Při nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Škody jsou vyčísleny na 65 tisíc korun.

nprap. Věra Krejčová
2. 5. 2011

Odkazy do noveho okna

Kocbeře 30.4.

Kocbeře 30.4. 

Detailní náhled

Kocbeře 30.4.

Kocbeře 30.4. 

Detailní náhled

Lipnice 30.4.

Lipnice 30.4. 

Detailní náhled

Lipnice 30.4.

Lipnice 30.4. 

Detailní náhled

TU 30.4.

TU 30.4. 

Detailní náhled

TU 30.4.

TU 30.4. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem