Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Víkendové nehody na zasněžených cestách

VSETÍNSKO: Nehody nebyly naštěstí nijak vážné.  

K devíti dopravním nehodám vyjížděli během víkendu policisté ze skupiny dopravních nehod. Na převážné většině nehod se podepsal sníh na vozovce. Kolize si vyžádaly jedno lehké zranění.
 
Nedání přednosti v jízdě – taková byla příčina dvou sobotních nehod v Rožnově p. R. a Valašském Meziříčí. V Rožnově nerespektoval řidič v subaru při odbočování vlevo na křižovatce červenou a střetl se s VW. Řidič VW po nehodě nadýchal 0,20 promile. Ve Val. Meziříčí zase nedal přednost v jízdě řidič v audi řidiči ve VW jedoucímu po hlavní silnici. Na dalších nehodách se již podepsalo počasí, jelikož začal padat sníh. Ve tři hodiny odpoledne nezvládla v katastru Kunovic třiapadesátiletá řidička ve Škodě Felicii na zasněžené vozovce řízení a ve smyku přejela do protisměru, kde narazila do Škody Octavie. O několik desítek minut později způsobila dopravní nehodu na zasněžené vozovce v Horní Bečvě čtyřiadvacetiletá řidička, která v zatáčce najela do protisměru, kde se střetla se Škodou Fabií. O čtvrt na pět odpoledne narazil na silnici I/57 v Bystřičce do dopravní značky dvacetiletý řidič v citroenu, který dostal v zatáčce na zasněžené vozovce smyk.  
 
První nedělní nehoda se odehrála v devět hodin ráno mezi obcemi Ústí a Vsetín. Dvaapadesátiletý řidič ve fordu tam převrátil na zasněžené vozovce auto na střechu. Po zpracování této dopravní nehody přejeli dopravní policisté do Jablůnky, kde havaroval šestašedesátiletý řidič ve Škodě Fabii, který ve smyku narazil do protisvahu. Další nehoda se stala kolem tři čtvrtě na jednu odpoledne ve Velkých Karlovicích. Šedesátiletý řidič z Velkých Karlovic doplatil na rychlou jízdu na zasněžené cestě, v důsledku které dostal smyk, ve kterém se dostal nejprve vpravo mimo vozovku a následně vlevo, kde narazil do vzrostlého stromu. Vozidlo se po nárazu převrátilo na střechu. Řidič utrpěl při nehodě lehké zranění, se kterým byl převezen do vsetínské nemocnice. Dechovou zkoušku řidič odmítl – za to mu hrozí pokuta až 50 000 koruna zákaz činnosti až na dva roky. Poslední nedělní nehoda se stala o půl sedmé večer v Leskovci, kde dvaadvacetiletý řidiči v seatu nezvládl jízdu na zasněžené a namrzlé vozovce a v protisměru narazil do osobní hondy.
 
Většinu víkendových dopravních nehod vyřešili policisté s řidiči na místě, a to uložením blokové pokuty. Všichni zúčastnění řidiči měli na svých vozidlech zimní pneumatiky.
 
 
26. ledna 2015, por. Mgr. Lenka Javorková
Odkazy do noveho okna

Nehoda mezi Ústím a Vsetínem

Nehoda mezi Ústím a Vsetínem  

Detailní náhled

Nehoda ve Velkých Karlovicích

Nehoda ve Velkých Karlovicích 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem