Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové ohlédnutí

TRUTNOVSKO - Krádeže a alkohol za volnatem. 

V průběhu posledního únorového víkendu bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno čtyřiadvacet nově spáchaných trestných činů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy výtržnictví, poškození cizí věci, prostých krádeží a krádeží provedených vloupáním, nebezpečného vyhrožování, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, zanedbání povinné výživy a zpronevěry. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali třiasedmdesát přestupků. Jednalo o dopravní přestupky, alkohol za volantem, drobné majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
Policisté z Pece pod Sněžkou v pátek ráno 21. 2. 2014 vyjížděli do jednoho z místních penzionů, ve kterém v průběhu noci „úřadoval“ dosud neznámý zloděj. Přivolaní policisté z výslechu poškozených, provedeného ohledání a následného šetření zjistili, že z několika neuzamčených pokojů ubytovaných zahraničních hostů v době, kdy spali, lapka odcizil notebook, DVD přehrávač a tablet. Poškození v tomto případě vyčíslili škodu na necelých 29 tisíc korun.
Podobný případ v pátek ráno 21. 2. 2014 zaprotokolovali i policisté ze Špindlerova Mlýna. Z volně přístupného pokoje jednoho z místních penzionů zmizel mobilní telefon a tablet. Okradený zahraniční turista vyčíslil škodu na částku převyšující 47 tisíc korun. Oba případy policisté zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody, za které může soud uložit shodně trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky tímto žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností. Volně přístupné penziony, které se v nočních hodinách nezamykají, jsou pro náhodné zloděje velkým lákadlem.
 
V pátek dopoledne 21. 2. 2014 oznámili městští strážníci svým kolegům z obvodního oddělení ve Vrchlabí krádež, ke které došlo v jednom z místních marketů. Policejní hlídka provedeným šetřením zjistila, že pracovník bezpečnostní agentury zadržel devětadvacetiletou ženu, která chtěla bez zaplacení prostorem pokladen pronést drogistické zboží v hodnotě 70 korun. Lustrací muži zákona zjistili, že přistižená byla v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzena. Proto bude shora uvedené protiprávní jednání, které má znaky přestupku proti majetku, zadokumentováno pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky.
 
V pátek 21. 1. 2014 se krátce po poledni na trutnovské policisty obrátil s žádostí o pomoc zástupce jedné ze společností, který službu konajícímu policistovi oznámil krádež dřevní hmoty. Z výpovědi poškozeného a provedeného ohledání místa policejní hlídka zjistila, že v průběhu posledních měsíců dosud neznámý zloděj na dvou místech pokácel několik vzrostlých stromů, které si ponechal pro svou potřebu. Oznamovatel vyčíslil škodu na necelých 10 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí „dřevorubci“ trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté po zloději intenzivně pátrají.
 
Trutnovští policisté v pátek odpoledne 21. 2. 2014 zaprotokolovali případ násilného vniknutí do jednoho z domů ve Škroupově ulici. Přivolaná policejní hlídka provedeným šetřením zjistila, že dosud neznámý lapka z přízemí objektu odcizil sjezdové a běžecké lyže a několik párů běžeckých bot. Poškození vyčíslili škodu na 8 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.
Místní muži zákona se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po zloději a odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
V sobotu ráno 22. 2. 2014 vyjížděli policisté z Úpice do ulice P. Velikého, kde došlo k násilnému vniknutí do jednoho z místních bytů. Přivolaná policejní hlídka z výslechu poškozeného, provedeného ohledání a následného šetření zjistila, že zloděj v průběhu noci z pátku na sobotu z nemovitosti odcizil notebook značky ACER. Poškozený vyčíslil škodu na 7 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.
Místní muži zákona se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po zloději a odcizeném počítači intenzivně pátrají.
 
V neděli dopoledne 23. 2. 2014 vyjížděli trutnovští policisté do Náchodské ulice, kde se dosud neznámý zloděj v průběhu noci ze soboty na neděli vloupal do jedné z místních zahradních kůlen. Z dřevěného objektu zloděj odcizil freestylové kolo značky MONGOOSE černé barvy. Majitelka dopravního prostředku vyčíslila škodu na 13 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Dopravní policisté v průběhu dnů volna zpracovali 10 dopravních nehod, které si vyžádaly 1 zranění. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se podrobilo 384 řidičů motorových vozidel. Osm ze zkontrolovaných řidičů usedlo za volant po požití alkoholického nápoje, další čtyři požili před nebo během jízdy jinou omamnou či psychotropní látku. Šest z uvedených hříšníků přišlo na místě o řidičské oprávnění, jednomu zahraničnímu turistovi byla za alkohol v dechu uložena kauce ve výši 15 tisíc korun. Dopraváci navíc zjistili 60 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 35 tisíc korun.
 
V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek. 
por. Bc. Udo Ertner
24. 2. 2014 v 11:10

vytisknout  e-mailem