Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže cizinců

RYCHNOVSKO - Okradli své spolubydlící. 

Hned dva případy nenechavých cizinců z ubytoven šetřili v upynulém týdnu policisté na Rychnovsku. Polák i Rumun si vzali, co jim nepatřilo.

Vybíral z cizího účtu
Rychnovští policisté objasnili případ krádeže čtyřiadvacetiletého cizince. Ten v říjnu tohoto roku celkem třikrát z volně odložené peněženky v pokoji ubytovny v Solnici odcizil platební kartu svého spolubydlícího a z místního bankomatu vybral vždy několikatisícové částky. Peníze použil pro svoji potřebu a platební kartu vždy nepozorovaně vrátil na původní místo. Majiteli tak způsobil škodu přesahující 20.000 korun. Nyní mladík čelí podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu hrozí až dvouletý  nepodmíněný trest.

Zneužil důvěry spolubydlících
Krádež peněz šetří i policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách. Jednačtyřicetiletý cizinec počkal v místním hotelovém pokoji, až jeho spolubydlící pod vlivem alkoholu usne. Pak mu z kapsy kalhot, které měl poškozený na sobě, vytáhl peněženku s doklady a finanční hotovostí. Kromě tisíce korun a několikaset eur spícímu nocležníkovi ukradl i mobilní telefon s příslušenstvím. Poté opustil místnost a zmizel neznámo kam. Policisté dalším šetřením zjistlili, že týž podezřelý využil důvěřivosti dalšího cizince spolubydlícího, který mu svěřil do úschovy finanční hotovost v korunách a eurech, se kterou se zpětně doposud neshledal. Podezřelý muž , který oběma poškozeným dohromady způsobil škodu přesahující 20.000 korun, je podezřelý z přečinů krádeže a zpronevěry, za které mu hrozí až dvouletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
24. října 2016

vytisknout  e-mailem