Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové policejní zprávy 19.6.-21.6.

Karvinsko - opilci za volantem, přepadení, krádeže a zachráněný nešťastník.... 

Pátek
V Orlové-Městě na Ostravské ulici neznámý darebák přelezl plot a tak se dostal do areálu firmy. Pokračoval dále, rozbil okno vedoucí do dílny. Odkud vzal vrtačku, benzínové bourací kladivo vše v předběžné hodnotě 85 900, poškozením je odhadnuta škoda ve výši 2 000 Kč.
V Českém Těšíně neznámý pachatel násilím vnikl do řadové garáže. Uvnitř odcizil acetylenovou láhev, motocyklovou přilbu, koženou bundu, rukavice, kompresor, rozbrušovačku, vibrační brusku a další věci. Majitel vyčíslil škodu na 50 700 Kč. K vloupání došlo v noci na pátek.
V Orlové neznámý lapka využil chvilkové nepozornosti poškozené a z ruky jí vytrhl kabelku. Žena v okamžiku krádeže stála před prodejnou zeleniny. V momentě přišla o peníze, doklady a mobilní telefon. Škoda činí 8 200 Kč.
V Bohumíně v pátek odpoledne na Náměstí Masaryka neznámý lupič zezadu přepadl 72letou paní. Chytil její kabelku a začali se o ní přetahovat. Bohužel zvítězila fyzická převaha pachatele. Stará paní upadla a krádeží kabelky přišla o mobilní telefon, peněžní hotovost a další věci. Celková škoda je 10 000 Kč. Po napadení musela žena být ošetřena, po útoku má pohmožděnou kyčli.
Sobota
Ráno 22letý muž zjistil, že před domem ve Starém Městě není jeho vozidlo, které tam večer zaparkoval. Automobil zn. Škoda Fabia, stříbrné barvy, rok výroby 2001 si hodnotí na 92 500 Kč. Policisté po vozidle i pachateli vyhlásili pátrání.
V Havířově-Podlesí na parkovišti Točité ulice neznámý pachatel rozbil okno pravých předních dveří vozidla Škoda Super. Uživatel vozidla přišel o navigaci s DVD přehrávačem a autorádiem. Škodu předběžně vyčíslil na 60 000 Kč, škodu poškozením na 7 000 Kč.
Opilí řidiči
Večer v Horní Suché policisté kontrolovali 38letého řidiče osobního vozidla. Po dechové zkoušce na alkohol přístroj naměřil hodnotu 1,62 promile v dechu. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Další opilec za volantem byl kontrolován krátce před půlnocí v Havířově-Městě na Požárnické ulici. Jeho dechová zkouška byla 2,36 promile v dechu. Řidič (29 let) vozidla Škoda Favorit se podrobil odběru krve. Policisté zjistili, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Noc „řidič“ strávil na protialkoholní záchytné stanici. A dvě hodiny po půlnoci v Karviné-Novém Městě byl kontrolován 20letý řidič. Ten nadýchal 1,27 promile alkoholu. Také je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Neděle
Ráno začalo dramaticky. Krátce před šestou hodinou bylo policistům oznámeno, že na okenní římse v 8. patře domu, městské části Mizerov v Karviné leží 28letý muž. Policistům řekl, že má rodinné problémy a chce spáchat sebevraždu. Policistům společně s hasiči se podařilo muže uklidnit a z římsy stáhnout. Poté byl převezen k lékaři.
Bc. Zlatuše Viačková

vytisknout  e-mailem