Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové policejní zprávy 21.8.- 23.8. 2009

Karvinsko - víkend plný loupeží 

Pátek
Kolem desáté hodiny dopolední dva neznámí darebáci obstoupili 65letého muže a požadovali vydání peněz. Muž ze strachu z kapsy kalhot vytáhl necelých osm tisíc. K přepadení došlo na Tyršové ulici v Karviné-Mizerově.
Večer na nástupišti bohumínského nádraží došlo k loupežnému přepadení. Dva neznámí pachatelé si kolem 20.30 hodin přisedli na lavičku ke 63letému muži a dali se s ním do řeči. Ve chvíli kdy se rozhodl, že odejde dostal ránu do zad a upadl na zem. Na zemi mu pachatelé prohledali kapsy a odcizili peněženku s padesátikorunou a doklady.
Sobota
Ráno, po šesté hodině, byl přepaden krupiér jedné karvinské herny. Pachatel 22letému muži nastříkal do obličeje neznámou látku, z barového pultu vzal peníze a z místa utekl. Pachatel odcizil přibližně 7 000 Kč. Ke zranění napadeného nedošlo.
Asi o hodinu později strážníci Městské policie v Českém Těšíně policistům oznámili, že v prostoru zahrádek mezi sídlištěm Svibice a ulicí U Mlékárny došlo k přepadení 43leté ženy. Paní šla směrem do města po ulici Slovenská. Za sebou uslyšela kroky a najednou ucítila, že jí někdo tahá za batoh. Jeden popruh silně chytla, otočila se a uviděla muže. Začali se přetahovat o batoh, po chvíli pachatel své „úsilí“ vzdal a z místa utekl. Podle získaného popisu se mělo jednat o muže mezi 30 až 40 lety, vysoký asi 185 cm, silnější postavy, bílé pleti a krátké světlé vlasy. Oblečen byl do červené kárované košile a žlutých kraťas. Žena si stěžovala na bolest lokte, tak jí policisté odvezli k ošetření.
Po všech pachatelích přepadení policisté intenzivně pátrají.
Bc. Zlatuše Viačková

vytisknout  e-mailem