Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Víkendové požáry

LOUNY - Většinou se jednalo o závady v elektrice... 

K několika požárům objektů vyjížděli o víkendu policisté a hasiči. Hned v pátek zahořela v Podbořanské ulici v Lubenci zděná kolna na pozemku rodinného domu. Požár zničil eternitovou střechu a poškodil trámy, škoda byla předběžně vyčíslena na 2 000 Kč. Jako jedna z příčin byla uvedena i závada na elektroinstalaci, ale vyšetřovatel hasičů nevyloučil ani cizí zavinění. Vše je nyní předmětem dalšího šetření.

Další požár byl oznámen v sobotu večer z Podbořanského Rohozce. Obyvatelka cítila v bytě zápach a proto zavolala podbořanské hasiče. Ti zjistili, že došlo k zahoření sazí v komíně. Škoda naštěstí nenastala, cizí zavinění vyšetřovatelé vyloučili.

Zřejmě zkrat elektroinstalace byl příčinou dalšího požáru, ke kterému došlo v neděli ráno v obci Třtěno. Z dosud přesně nezjištěných příčin zahořel na budově rodinného domku půdní prostor a střecha. Oheň lokalizovaly jednotky Hasičského záchranného sboru Louny, Libčeves a Koštice. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Předběžně byla škoda odhadnuta na 500 tisíc korun. Dnešního dne bude probíhat další šetření ohledně zjištění přesné příčiny požáru za přítomnosti specialistů z Ústí nad Labem. 

Prodával a přechovával pervitin  

Z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování 23letého mladíka ze Žatce, který v průběhu minulého a začátkem tohoto roku prodával několika osobám drogu pervitin. Někdy tuto drogu poskytl i jako protislužbu jisté osobě. Dále policisté zjistili, že uvedený mladík přechovával prostředky a předměty určené k výrobě pervitinu v dřevěné kůlně na pozemku jedné zahrady na Žatecku. Trestní stíhání proti obviněnému vede policejní komisař na svobodě. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.

Okradená žena na poště  

Starší ženu si na jedné lounské poště vyhlédl dosud nezjištěný poberta s úmyslem ji okrást. V nestřeženém okamžiku jí bez násilí odcizil z kabelky zavěšené na rameni peněženku s finanční hotovostí 5 000 Kč. K události došlo v pátek, kolem 16. hodiny. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, po pachateli pátrají.

Vykradená garáž

V minulých dnech se vloupal do jedné garáže v žatecké ulici K Perči neznámý pachatel. Přisvojil si horské kolo, vrtačku a úhlovou brusku. Poškozený škodu vyčíslil na celkem 27 400 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže, po zloději pátrají.

Z domu zmizel kontrabas

Do sklepa a půdních prostor jednoho domu v lounské ulici Sailerova se v minulých dnech vloupal zatím nezjištěný pachatel. Odcizil elektrickou vrtačku, benzinovou sekačku a také hudební nástroj - kontrabas. Svým počínáním způsobil škodu za celkem 30 800 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 6. února 2012

 

vytisknout  e-mailem