Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Víkendové případy

KARLOVARSKÝ KRAJ - Policie šetří. 

KARLOVY VARY – Nesvéprávné sestře vybrala vkladní knížku

Ze zpronevěry obvinili karlovarští kriminalisté 55 letou ženu z Nejdku, která je jako opatrovnice své nesvéprávné sestry dlouhodobě hospitalizované v psychiatrické léčebně a následně umístěné v domově pro zdravotně postižené osoby. Z její vkladní knížky měla obviněná žena postupně vybírat finanční hotovost a tu využít pro svoji vlastní potřebu. Poškozené sestře tak měla způsobit škodu přesahující 110 tisíc korun. V případě prokázání viny jí tak hrozí až 8 letý rest odnětí svobody.

SOKOLOV – Protizákonné vystěhování nájemníka

Sdělení ze spáchání přečinu porušování domovní svobody si na obvodním oddělení v Horním Slavkově převzali 3 obyvatelé Nové Vsi. Ti měli po předchozí telefonické domluvě s majitelem místního domu provést v tomto domě vystěhování jednoho z nájemníků, údajně z důvodu neplnění podmínek nájemní smlouvy, a to neplacením nájemného. Z tohoto důvodu si měli vyzvednout u družky majitele domu klíče od bytu a začít stěhovat všechny jeho věci pryč. V průběhu stěhování se na místo dostavil poškozený nájemník, který jim řekl, že je stěhování nezákonné a přivolal policii. Po příjezdu policejní hlídky byly vráceny všechny věci zpět do bytu. Podezřelí se žádným způsobem nepřesvědčili o tom, zda je jejich počínání v souladu s platnými zákonnými ustanoveními. V případě prokázání viny jim tak může hrozit trest odnětí svobody až na 3 roky.

CHEB - Výtržníci napadli policisty

Kriminalisté z Chebu obvinili 2 muže z Mariánských Lázní ve věku 20 a 24 let, a to ze spáchání přečinů výtržnictví a násilí proti úřední osobě. Toho se měli dopustit na místě veřejně přístupném v blízkosti místní diskotéky. Poté co hlídka zasahovala proti skupině nejméně 10 osob, napadající se mezi sebou jak slovně tak i fyzicky, měli je oba výtržníci postupně během jejich zákroku napadnout. Do policistů stále naráželi a snažili se zmařit účel prováděného zákroku směřujícího k zachování veřejného pořádku. Za jejich neuvážené jednání jim tak v případě prokázání viny hrozí až 4 letý trest odnětí svobody.

nprap. Zuzana Týřová
22. 12. 2013

vytisknout  e-mailem