Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události

Karvinsko - smrtelný pracovní úraz; lest na seniorku a vandal,který poškodil dům a vozidlo 

Smrtelný pracovní úraz
V pátek odpoledne došlo v Havířově Šumbarku, na ulici Dukelské, při opravě kanalizace ke smrtelnému úrazu. Strojník, devětatřicetiletý muž, který obsluhoval pracovní stroj rypadlo-nakladač, zasáhl nakládací lopatou třiatřicetiletého muže do hlavy. Poranění byla neslučitelná se životem a tak jim muž na místě podlehl. Bližší okolnosti, za kterých k úrazu došlo, jsou stále v šetření. Policisté skutek šetří pro přečin usmrcení z nedbalosti, za který podezřelému hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do šesti let.

Lest na seniorku
Karvinští policisté pátrají po dvou neznámých ženách, podezřelých z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Tyto ženy během pátečního odpoledne v Karviné Novém Městě, na ulici Komenského okradly šestaosmdesátiletou seniorku. Jedna z dvojice pachatelek se za užití lsti nechala pozvat do bytu poškozené, aniž by za sebou zavřela vstupní dveře. Poté, co poškozenou ženu zabavila, vnikla druhá z pachatelek do bytu a po prohledání šatní skříně v ložnici, odcizila finanční hotovost 61 tisíc korun.
 

Vandal poškodil dům i vozidlo
Ze soboty na neděli se dosud neznámý vandal dopustil přečinu poškození cizí věci a porušování domovní svobody. V Havířově Bludovicích, na ulici Frýdecké, vnikl na pozemek rodinného domu a zde postříkal černou barvou fasádu tohoto domu na dvou místech a dále kapotu a nárazník poblíž zaparkovaného vozidla Volkswagen New Beetle. Svým jednáním způsobil předběžnou škodu ve výši 35 tisíc korun.


 

Tisková zpráva ze dne 9. září 2013

Miroslav Kolátek

vytisknout  e-mailem