Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události

Karvinsko - seniorka snadnou obětí v Bohumíně; krádež kabelky v Českém Těšíně 

Seniorka jako snadná oběť

V Bohumíně si dosud neznámá pachatelka vyhlédla jako snadnou oběť krádeže seniorku jdoucí o berlích.

Poškozená devětasedmdesátiletá žena, šla v pátek k večeru po ulici ČSA. Najednou k ní zepředu přistoupila neznámá žena a snažila se jí vytrhnout kabelku, kterou poškozená svírala v pravé ruce společně s madlem berle, o níž se opírala. Po chvilkovém přetahování pachatelka s kabelkou trhla takovou silou, že seniorka upadla na zem. Tohoto okamžiku neznámá využila ve svůj prospěch, kabelku seniorce vytrhla z ruky a dala se na útěk. Tímto jednáním způsobila škodu 500 korun. Seniorka také utrpěla drobná poranění v podobě odřenin na levé noze.

V dané věci se jedná o podezření ze zvlášť závažného zločinu loupeže.
 

Kolemjdoucí nebyli ke krádeži lhostejní

O sobotním poledni došlo v Českém Těšíně na ulici Náměstí ČSA ke krádeži kabelky. Skutek však neskončil samotnou krádeží.

Vše začalo tím, že pětašedesátiletá žena stála před vchodovými dveřmi domu, ve kterém bydlí a hledala klíče od svého bytu. Znenadání k ní zezadu přistoupil neznámý pachatel, z předloktí levé ruky jí strhnul kabelku a okamžitě se dal na útěk. Poškozená ihned volala o pomoc na kolemjdoucí, že jí byla odcizena kabelka, načež se za pachatelem vydal třináctiletý mladík. Ten za ním běžel přes tržnici na ulici Smetanova směrem k mostu, na kterém se nacházel bývalý hraniční přechod. Zde pachatel vběhl do řeky Olše a snažil přebrodit na druhou stranu. Mladík si na druhém břehu všiml dvou známých, na které zavolal, ať utíkajícího zadrží, jelikož odcizil kabelku. Muži ve věku osmnáct a třiadvacet let pachatele zadrželi a kabelku mu odebrali. Ten však poté z místa utekl. Všichni tři mladíci následně kabelku vrátili poškozené, která zjistila, že kabelka je v pořádku a nic v ní nechybí.

Neznámý pachatel se svým jednáním dopustil přečinu krádeže.

Tisková zpráva ze dne 30. listopadu 2015

Bc. Miroslav Kolátek
skupina tisku a prevence Karviná

vytisknout  e-mailem