Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové události

Neurvalec skončil v protialkoholní záchytné stanici  

Uplynulý víkend byl na Jičínsku nabitý událostmi. Kromě běžného výkonu služby se muži zákona věnovali řidičům, kteří mají problémy s dodržováním pravidel silničního provozu, vyšetřovali přečiny a přestupky a v  neposlední řadě je zaměstnaly různé šarvátky mezi příbuznými a sousedy.
 
Pátek 19. srpna 2011
KRÁDEŽ ŠTĚPKOVAČE -V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Holovous, kde vyšetřovali krádež štěpkovače. Stoj za více než 100 tisíc korun odcizil v noci neznámý zloděj z objektu jedné z místních firem. Případ šetří hořičtí policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až pět let vězení.
 
POKUS VLOUPÁNÍ - V dopoledních hodinách zaměstnal muže zákona neznámý zloděj, který v Ostroměři vnikl na soukromý pozemek, kde se pokusil vloupat do kůlny. I když se dovnitř nedostal, přesto svým jednáním způsobil škodu ve výši nejméně 600 korun. Po pachateli pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako porušování domovní svobody.
 
SEDĚL ZA VOLANTEM OPILEC ? - Na údajně opilého řidiče, který měl v odpoledních hodinách řídit v Oseku osobní vozidlo Škoda, upozornil na lince 158 anonym. I když okamžitě na místo vyjela policejní hlídka, přesto již nikde vozidlo s opilým řidičem nenašla.
 
NABÍDKA LEVNĚJŠÍ ENERGIE - Po devatenácté hodině zavítali do Ohavče obchodníci, kteří s nabídkou levnější elektrické energie navštěvovali jednu domácnost za druhou. Mnohým osloveným se zdáli podezřelí, a tak vše oznámili na linku 158. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se nejedná o podvodníky, ale o zástupce firmy, kteří měli k nabídce levnější energie pověření.
 
BÁL SE O SEBE - Po dvaadvacáté hodině se obrátil na policii muž z Holovous s tím, že má strach o svoji bezpečnost, neboť ho chce napadnout skupinka lidí. Hlídka na místě zjistila, že oznamovateli, který se schovával na dvoře místní restaurace, žádné nebezpečí nehrozí. Muž si totiž občas přisvojí to, co mu nepatří, a pak se bojí, aby mu někdo „ručně“ nevysvětlil, že krást se nemám.
 
MUŽ DOPADEN PŘI ČINU - Rušnou noc zažili kopidlenští policisté, kteří před dvaadvacátou hodinou vyjeli do Libáně, kde mělo dojít k odcizení měděných svodů z místního kostela. Krádež oznámil na linku 158 farář, který nejdříve zaslechl podivné zvuky, a poté si všiml postavy, která strhávala měděný svod. Hlídka pak na místě zadržela třiačtyřicetiletého muže, který se k činu doznal. Policistům uvedl, že nutně potřeboval peníze na obživu a tak ho napadlo, že by mohl měď prodat ve sběrně druhotných surovin. K tomu už ale nedošlo. Místo toho si muž vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže, za což mu hrozí až tři roky vězení, neboť již byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen.
 
BITKA SE NEKONALA - Minutu před půlnocí mělo dojít v Sobotce v jedné z místních hospůdek k rvačce mezi hosty. Hlídka, která vyjela na místo, už ale známky žádné bitky nenašla. Hosté spořádaně seděli u stolů a nikdo o žádném konfliktu nic nevěděl. Oznámení bylo buď dílem nějakého šprýmaře, nebo se všichni v lokále ještě před příjezdem poliistů uklidnili.
 
Sobota 20. srpna 2011
HLASITÁ HUDBA - Po třetí hodině ranní vyjela policejní hlídka do zahrádkářské kolonie v Lázních Bělohradě, ze které se ozývala velmi hlasitá hudba. Hlídka na místě všem řádně domluvila a vysvětlila, co znamená noční klid. 
 
NEURVALEC SKONČIL NA ZÁCHYTCE  - Jako smyslu zbavený se choval před šestou hodinou ranní čtyřiatřicetiletý muž z malé obce na Jičínsku, který měl pod vlivem alkoholu napadnout svoji družku. Ženu měl natlačit na zeď a přitom jí měl vyhrožovat usmrcením. Poté si ze dveří toalety, kam se jeho družka schovala, udělal terč, do kterého se  trefoval nožem. To mu zřejmě bylo málo a tak ještě v obývacím pokoji rozbil nábytek. Nakonec nasedl do vozidla Škoda Felicia a odjel. Daleko se však nedostal. Zastavila ho totiž policejní hlídka, která ho vyzvala k provedení orientační dechové zkoušky. Ta u něj prokázala přes 3 promile alkoholu. A tak jeho další cesta vedla do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové, kde zůstal do vystřízlivění. Případ šetří jičínští policisté jako přečin nebezpečné vyhrožování a ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
VANDAL POŠKODIL BAZÉN - Před osmou hodinou ranní se do Lázní Bělohradu muži zákona vrátili. V tomto případě pátrali po neznámém vandalovi, který na dvoře jednoho z domů v ulici Na Zátiší poškodil tabulku s číslem popisným a nafukovací bazén. Majitel vyčíslil škodu na 1.500 korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
Z POŠKOZENÉ NÁDRŽE UNIKL BENZÍN - Dalším, kde v Bělohradě utrpěl škodu, byl majitel felicie, který svůj vůz zaparkoval v Nerudově aleji. Neznámý vandal totiž u vozidla poškodil palivovou nádrž, ze které následně uniklo 30 litrů benzínu v hodnotě jeden tisíc korun. Po pachateli pátrají novopačtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
OPILCI ODPOČÍVALI NA SILNICI - V odpoledních hodinách se válel na silnici v Konecchlumí opilec. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o dvaapadesátiletého muže, který se nakonec probral a vyrazil k domovu. Na dalšího opilce, který si ustlal na silnici v Jičíně, upozornili policisty kolemjdoucí. Jednalo se o osmapadesátiletého muže, kterého hlídka probudila a nasměrovala k domovu.
 
PARKOVÁNÍ V DĚTENICÍCH - Jednou z nejnavštěvovanějších obcí našeho okresu jsou bezesporu Dětenice, které lákají návštěvníky do vyhlášené středověké krčmy, zámku a zámeckého parku. S tím jsou ovšem spojené problémy s dopravou a parkovacími místy, která jsou nedostatečná a tak řidiči parkují, kde se dá. Ne jinak tomu bylo i v sobotu večer, kdy si místní občané stěžovali na motoristy, kteří svá vozidla zaparkovali v zákazu zastavení. Hlídka, která vyjela na místo, zjištěné přestupky vyřešila v blokovém řízení.
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - navštívil po dvacáté hodině jeden z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici. V oddělení lihovin si vzal tři lahve vodky, které u pokladny neuhradil. Z lupu se ovšem dlouho neradoval. Za pokladní zónou ho zadrželi pracovníci místní ostrahy, kteří vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o třiadvacetiletého mladíka, který  musel alkohol vrátit a navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
OSLAVA PADESÁTIN - Na rušení nočního klidu si stěžovali před půlnocí obyvatelé Miletína. Na místním hřišti se konala oslava „padesátin“, která byla hlučnější, než by se na pokročilou noční dobu slušelo. Policisté přítomným domluvili s tím, aby hudbu  ztišili, což také udělali.
 
Neděla 21. srpna 2011
DOZVUKY JARMARKU - Na soboteckém náměstí doznívala po půlnoci taneční zábava, která navazovala na tradiční jarmark. Nutno zdůraznit, že o opilce nebyla na této akci nouze. A tak když na linku 158 oznámil anonym, že se na náměstí válí opilý muž, nevěděli policisté, kterého  má volající na mysli, neboť se jich zde povalovalo několik.
 
PODEZŘELÝ MUŽ - Po jedné hodině ranní se obrátil na policii muž z Libáně s tím, že před jeho domem chodí nějaký muž a on má strach. Hlídka, která vyjela na místo, ovšem nikoho v blízkosti jeho domu nenašla.
 
ZA ODŘENINY MOHL ALKOHOL - O hodinu později mělo dojít na hřišti ve Vitiněvsi k fyzickému napadení třiadvacetiletého muže, který byl rychlou záchrannou službou převezen do jičínské nemocnice. Policisté se nakonec od poškozeného dozvěděli, že ho nikdo nenapadl, ale že vlivem vypitého alkoholu, kterého měl v sobě víc než dost, upadl a způsobil si odřeniny. Provedená dechová zkouška u něj prokázala téměř 2 promile alkoholu.
 
HÁDKA O PIVO - Údajně hádka o pivo se strhla mezi dvěma muži po druhé hodině ranní v jedné z restaurací v Jičíně na Valdštejnově náměstí. Rozběsněné hosty nakonec zkrotili policisté, kteří oběma řádně domluvili.
 
KRÁDEŽ SEKAČKY - V dopoledních hodinách řešili novopačtí policisté neshody mezi spolubydlícími na jedné z místních ubytoven a poté vyšetřovali krádež motorové sekačky, kterou odcizil neznámý pachatel ze dvora rodinného domu v Husitské ulici. Majitel vyčíslil její hodnotu na 7 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže.
 
SOUSEDSKÉ NESHODY - V odpoledních hodinách přišly na řadu sousedské neshody. Po čtrnácté hodině se obrátil na policii muž z malé obce na Hořicku s tím, že ho soused nepravdivě nařkl z toho, že mu měl otrávit psa, což se nezakládá na pravdě. Muž uvedl, že věc bude řešit starosta obce, a policisty pouze žádal, aby sousedovi domluvili.
 
KRÁDEŽ JÍZDNÍHO KOLA - Po šestnácté hodině vyšetřovala policejní hlídka v Drahorazi krádež jízdního kola, které během posledních tří týdnů odcizil neznámý pachatel ze sklepní kóje bytového domu. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na 7 tisíc korun. Po pachateli pátrají kopidlenští policisté, kteří případ šetří jako přečin krádeže. 
 
nprap. Hana Klečalová
22. 8. 2011 v 14:50

vytisknout  e-mailem