Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové události

Uplynulý víkend byl na Jičínsku nabitý událostmi. Policisté prošetřovali několik desítek oznámení, šetřili přestupky a přečiny a v neposlední řadě je zaměstnaly i rodinné a sousedské neshody 

 
 
Pátek 9. září 2011
VLOUPÁNÍ DO VOZIDLA - V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Hořic, kde se neznámý pachatel vloupal do osobního vozidla Renault Fluence, ze kterého odcizil navigaci a tašku s písemnostmi. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 11 tisíc korun. Po pachateli pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přečin krádeže a poškození cizí věci.
 
RODINNÉ NESHODY - V dopoledních hodinách řešili policisté rodinné neshody v Miletíně. Sedmačtyřicetiletý muž měl před budovou pošty vulgárně urážet svoji příbuznou, které navíc vyhrožoval fyzickým násilím. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
OPILCE NA SILNICI POLICISTÉ NEZASTIHLI - Po patnácté hodině se měl za obcí Konecchlumí ve směru na Hořice pohybovat opilý muž. Na místo vyjela policejní hlídka, která však žádného opilce nenašla.
 
PŘÍLEŽITOST DĚLÁ ZLODĚJE - O tom, že příležitost dělá zloděje, se přesvědčil v odpoledních hodinách jeden z návštěvníků Prachovských skal. Na lavičce nedaleko Císařské chodby si zapomněl ledvinku, kterou si během několika málo minut přisvojil nepoctivý nálezce. Po zhlédnutí jejího obsahu se jistě zaradoval. Kromě naší a cizí měny zde našel i mobilní telefon a další věci. Za přečin zatajení nálezu hrozí pachateli až dva roky vězení.
 
OHÝNEK NA DVOŘE ŠLOKY - Večer se na dvoře základní školy v Sobotce pohybovali dva mladíci, kteří zde zapalovali papíry. Naštěstí si jich včas všiml správce budovy, a tak raději rychle areál školy opustili.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Po dvaadvacáté hodině si stěžovali občané z Pecky na hluk, který vycházel z místního koupaliště. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o povolenou akci a  hudební produkcie bude probíhat až do třiadvacáté hodiny.

 
Sobota 10. září 2011
POLICEJNÍ KONTROLA -  Hodinu po půlnoci kontrolovala policejní hlídka v Jičíně osobní vozidlo Škoda 120, které řídil dvaatřicetiletý muž. Zarudlé oči a popelavá barva kůže hovořily jasně. Řidič byl pod vlivem drog, což také  potvrdil i test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní. Policisté muži zakázali další jízdu a o jeho osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
VANDAL ŘÁDIL V LIBÁNI - V noci řádil v Libáni neznámý vandal. V Komenského ulici poškodil zaparkované vozidlo Opel Omega, u kterého vylomil víko palivové nádrže, zlomil oba stěrače a zrcátko a navíc vypustil všechna kola. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 4 tisíce korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.
 
VLOUPÁNÍ DO CHALUPY - V dopoledních hodinách vyjeli muži zákona do Nadslavi, kde se neznámý pachatel vloupal do jedné z rekreačních chalup. Uvnitř vše řádně prohledal a poté zde odcizil potraviny a prodlužovací kabel. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 3 tisíce korun. Za přečin krádeže hrozí pachateli až dva roky vězení.
 
MANŽELSKÁ ROZEPŘE - V podvečerních hodinách se obrátila na linku 158 žena z Nové Paky s tím, že ji doma napadl podnapilý manžel, který ji v kuchyni strčil na zem a poté do ní kopl. Celému incidentu předcházela hádka ohledně majetkových poměrů. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
JEZEVČÍK ZABLOUBIL - Večer se zatoulal v Jičíně na zahradu jednoho z rodinných domů jezevčík. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří psa odchytli a umístili v útulku, kde čeká na svého páníčka.  

OPILEC SKONČIL NA ZÁCHYTCE - Krátce po jednadvacáté hodině vyjela policejní hlídka v Jičíně do Barákovy ulice, kde mělo dojít k napadení mezi manželi. Policisté na místě zpacifikovali sedmatřicetiletého muže, který u zaparkovaného vozidla držel za vlasy o tři roky mladší manželku. Muži zákona ho vyzvali, aby svého jednání zanechal, což neučinil. Z tohoto důvodu proti němu použili donucovací prostředky. S pouty na rukou ho převezli nejdříve na policejní služebnu a poté do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové, kde mu v dechu naměřili přes 2,2 promile alkoholu. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - V pozdních nočních hodinách řešili muži zákona jedno rušení nočního klidu za druhým. Nejdříve vyjeli do obce Brtev, kde za řevu hudby slavila parta mladíků narozeniny. Policisté všem přítomným domluvili a upozornili na pozdní noční dobu s tím, aby hudební produkci ztišili.
Další hlídka vyjela do Starých Smrkovic, kde na zahradě probíhala rodinná oslava. I v tomto případě postačila domluva.
Před půlnocí došlo v Kopidlně na náměstí k potyčce mezi dvěma opilými muži. Po příjezdu hlídky se oba rázem usmířili a další přítomnost hlídky nežádali.
 
Neděle 11. září 2011
STÁDO KRAV NA SILNICI - v ranních hodinách se pohybovalo  na silnici nedaleko Hrdoňovic  stádo krav. Na místo se dostavil majitel, který zvířata zahnal na pastvu. Vzhledem k tomu, že to nebyl první případ, upozornili ho muži zákona na to, aby si stádo zabezpečil tak, aby nemohlo znovu z pastviny utéct.
 
OPILEC STAČIL ZMIZET - Po poledni se měl mezi obcemi Konecchlumí a Podhorní Újezd pohybovat silně opilý muž. Na místo vyjela policejní hlídka, která však žádného opilce nezastihla.
 
HÁDKA SOUSEDÛ - V odpoledních hodinách se obrátila na linku 158 žena ze Staré Paky s tím, že jí opilý soused bouchá na dveře a ona se bojí. Hlídka, která vyjela na místo, se nestačila divit. Sousedé totiž byli ve svých bytech a hulákali na sebe přes zavřené dveře a chodbu. Nakonec se domluvili, že si vše půjdou vyříkat na městský úřad. Z tohoto důvodu policisté do jejich sporu nezasahovali, pouze jim domluvili a vysvětlili, jak se mají vůči sobě chovat. 
 
POŠKRÁBANÉ VOZIDLO - Vlastním očím nemohl uvěřit majitel osobního vozidla Škoda Fabia, který našel svůj vůz v Jičíně v Denisově ulici poškrábaný. Majitel vyčíslil škodu na 4.500 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
NOC NA HŘBITOVĚ - Noc na jednom z jičínských hřbitovů málem strávila starší návštěvnice. Ženu, která nestačila včas hřbitov opustit, zde zřejmě uzamkl správce. Naštěstí si věděla rady a pomocí mobilního telefonu si přivolala pomoc. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří nešťastnou ženu vysvobodili.
 
OPILÁ ŘIDIČKA - V noci kontrolovala policejní hlídka ve Vitiněvsi osobní vozidlo Renault, které řídila šestatřicetiletá žena. Provedená dechová zkouška u ní prokázala přes 1,7 promile alkoholu. Řidička na svoji obhajobu uvedla, že bezprostředně před jízdou vypila dvě deci červeného vína. Policisté jí zakázali další jízdu a o jejím osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
nprap. Hana Klečalová
12. září 2011 v 15:45

 

vytisknout  e-mailem