Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události

Karvinsko - přehled víkendových událostí 

Řídili i přes zákaz
    Havířovští policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí, ze kterého je podezřelý muž (27) z Havířova. Ten v pátek odpoledne řídil na ulici Dlouhá Třída, v Havířově Podlesí, motorové vozidlo Daewoo Matiz i přesto, že má v současné době vysloven zákaz řízení motorových vozidel.
    V sobotu odpoledne se stejného jednání dopustila žena (30) z Českého Těšína. I přes zákaz řízení motorových vozidel, který má v současné době vysloven, řídila v Českém Těšíně, na ulici Ostravské, motorové vozidlo Škoda Octavia. Ženu zde zastavili a kontrolovali dopravní policisté. Oběma hříšníkům za jejich jednání nyní hrozí až tříleté odnětí svobody.

Během krátké chvilky přišla o kolo
    V sobotu odpoledne doplatila žena (38) z Havířova na svou neopatrnost. Na svém jízdním kole se projížděla v Havířově, po ulici Slovanská, přijela k zadnímu vchodu místní restaurace do dvorové části ulice, kde si opřela kolo o zeď, aniž by jej uzamkla. Jen na malou chvilku si odskočila na wc a po návratu zjistila, že jí kolo bylo odcizeno. Na kole se navíc nacházela příruční cyklistická brašna, ve které měla poškozená své doklady, mobilní telefony a osobní věci. Celková škoda odcizením kola i s brašničkou se vyšplhala na bezmála 10 tisíc korun. Havířovští policisté skutek šetří pro přečin krádeže.


Vloupání do garáže
    V noci z pátku na sobotu se dosud neznámý zloděj vloupal do garáže v Orlové Porubě, na ulici Porubská. Zloděj do garáže vnikl po vytržení levého křídla garážových vrat a z garáže následně odcizil ocelové trubky, motor k mlátičce obilí a dvoukolový vozík. Navíc svým počínáním v garáži poškodil lak zde zaparkovaného vozidla. Způsobil celkovou škodu 26 tisíc korun. Policisté skutek šetří pro přečin krádeže a poškození cizí věci.


 

Tisková zpráva ze dne 12. 8. 2013

Miroslav Kolátek

vytisknout  e-mailem