Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Víkendové události na Břeclavsku

BŘECLAVSKO: Kradlo se na hřbitově, v prodejně i ve vepříně. 

Břeclavsko - Policisté za uplynulý víkend šetřili několik krádeží. Krycí desku na hrob odcizil neznámý pachatel ze hřbitova v Němčičkách. Majiteli tak způsobil škodu ve výši 7 tisíc korun.  Policisté uvedený skutek šetří pro podezření z přečinu krádeže.

Další odcizení bylo nahlášeno z prodejny nacházející se v břeclavském obchodním centru. Prodavačky zjistily, že během několika dnů jim zmizelo šedesát vystavených triček. Zda má odcizení na svědomí jeden nebo více pachatelů, je zatím neznámou. V každém případě zloděj využil toho, že oděv byl vystaven venku. Vzniklá škoda je stanovena na částku přesahující 15 tisíc korun.
 
Poslední krádež byla zcela jiného charakteru. V areálu zemědělské výroby v Morkůvkách zjistili, že mají poškozeno oplocení. Po přepočítání chovu prasat vyšlo najevo, že jim chybí pět kusů vepřů – každý o váze asi 70 kilogramů. Pachatel zvířata na místě podřezal a odvezl na káře směrem k silnici, kde měl pravděpodobně zaparkováno vozidlo. Firmě vznikla škoda kolem 15 tisíc korun. Policisté se zabývají i uvedenou událostí a případ šetří pro přečin krádeže.
víkendové události.wav
por. Mgr.Kamila Haraštová, 9.5.2011

vytisknout  e-mailem