Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události na Karvinsku

Karvinsko - tři víkendové případy: krádež, loupež a sebevražda 

Loupežník dopaden krátce po činu

     Případ loupeže, ke které došlo na ulici Nádražní v Českém Těšíně, skončil dopadením pachatele chvíli poté, co loupil.

     V neděli odpoledne, krátce před sedmnáctou hodinou, šla sedmaosmdesátiletá žena z Českého Těšína po ulici Nádražní. Když procházela okolo dvou mužů, sedících na lavičce, jeden z nich, muž 42 let, vstal, zezadu do poškozené strčil a vzal jí kabelku. Poškozená následkem tohoto upadla na zem, zatím, co se loupežník s lupem vydal z místa činu pryč. Svědkyně, které se nacházely poblíž incidentu, křičely o pomoc, na což zareagovala pracovnice jednoho z tamních podniků, žena 31 let z Českého Těšína. Doběhla zloděje, vytrhla mu uloupenou kabelku z rukou a vrátila jí poškozené nazpět. Krátce nato přijela na místo hlídka MP Český Těšín, která pachatele označeného přítomnými svědky zadržela a předala Policii ČR. Provedenou dechovou zkouškou byla pachateli naměřena hladina 2,85 promile alkoholu v dechu.

     Po prošetření celé události bylo pachateli sděleno obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupeže, za který trestní zákon stanoví trest odnětí svobody od 2 do 10 let.


 

Život ukončil skokem z okna

     K tragické události došlo v sobotu dopoledne v Novém Bohumíně.

     Dle dosavadního šetření bylo zjištěno, že čtyřiasedmdesátiletý muž z Bohumína vyskočil z okna svého bytu ve čtvrtém patře. Dopadem na zem utrpěl závažná poranění hlavy, neslučitelná se životem a na místě zemřel.

     V současnosti kriminalisté prověřují okolnosti, za kterých k události došlo a co muže vedlo k jeho rozhodnutí ukončit život.


 

Odcizil vodníka

     Karvinští policisté řeší případ krádeže, který není až tak obvyklý.

     V Karviné Fryštátě dosud neznámý zloděj překonal oplocení pozemku rodinného domku na ulici Polní, kde si vyhlídl svůj lup. Zalíbila se mu socha vodníka z lípového dřeva, vysoká 130 cm, připevněná na dřevěném podstavci u rybníčka. Tuto sochu zloděj odcizil a tím poškozenému způsobil škodu ve výši 4.500 korun. K události došlo ze soboty na neděli.

     Policisté případ šetří pro přečin krádeže a porušování domovní svobody.



 

Tisková zpráva ze dne 29. září 2014

nprap. Bc. Miroslav Kolátek
skupina tisku a prevence Karviná

vytisknout  e-mailem