Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události na Karvinsku

Český Těšín - 4 muži byli dopadeni při krádeži 120kg vážících kol 

Vloupání do rodinného domu
Dětmarovičtí policisté šetří přečin krádeže a porušování domovní svobody, ze kterého je podezřelý dosud neznámý zloděj. Ten se během pátečního dopoledne po přelezení oplocení a vytlačení sklepního okénka vloupal do rodinného domu v Dětmarovicích. Po prohledání místností si z domu odnesl zlaté šperky, notebook, fotoaparát a další věci v celkové hodnotě okolo 35.000 korun. Za skutek mu hrozí až dva roky odnětí svobody.

Dopadeni při činu
V sobotu po půlnoci se policistům z Českého Těšína ve spolupráci s hlídkou Městské policie Český Těšín podařilo zadržet čtyři muže při činu.
Vše začalo tím, že si hlídka Městské policie Český Těšín všimla podezřelého vozidla Škoda Forman s přívěsným vozíkem, zaparkovaného v areálu stavebnin na ulici Nová Tovární v Českém Těšíně. Chvíli na to dorazila na místo i hlídka policistů z Obvodního oddělení Český Těšín. Po společné spolupráci na místě se hlídkám podařilo zajistit čtyři muže ve věku od 25 do 48 let, kteří v areálu stavebnin demontovali celkem 7 kusů těžkých kovových kol z železničních vozíků. Jedno kolo vážilo 120 kilogramů. Vzhledem k tomu, že byli dopadeni při činu, nestačili si však svůj lup na připravený přívěsný vozík naložit.
Muži se k činu doznali a krátce po skutku jim bylo sděleno podezření z přečinu krádeže, za který jim hrozí jeden až pět let odnětí svobody. Způsobená škoda na demontovaných kolech činí 87.500 korun.


 

Miroslav Kolátek

vytisknout  e-mailem