Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události na Karvinsku

Havířov - žena ujížděla policejní hlídce; pozor na falešné sbírky 

Pozor na podezřelé sbírky

Havířovští policisté evidovali podezřelé jednání dvou žen, organizujících sbírku na neslyšící a zdravotně postižené.

Ženy ve věku 19 a 21 let, rumunské národnosti, oslovovaly v Havířově-Prostřední Suché, na ulici U Skleníku náhodné občany, aby přispívali na sbírku určenou neslyšícím a zdravotně postiženým lidem. Aby působily věrohodně, disponovaly modrými složkami s certifikáty o pravosti sbírky a jedna z žen se snažila působit jako neslyšící. Jejich jednání zaznamenal policista v civilu, který ihned kontaktoval policejní hlídku. Bylo zjištěno, že údajná sbírka není registrována.

Svým jednáním jsou ženy podezřelé z přestupku proti majetku.

Doporučujeme: Buďte obezřetní, komu dáváte finanční prostředky. V případě, že jste svědky uvedeného jednání a máte podezření, že se jedná o falešnou sbírku, kontaktujte Policii České republiky.

Řidička se snažila uniknout policejní kontrole

Nedělní jízda Havířovem se nevyplatila řidičce osobního vozidla Renault Laguna.

Kolem půl čtvrté ráno osmatřicetiletá žena řídila uvedené vozidlo po ulici Železničářů v Havířově-Městě i přesto, že má v současné době vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Na opakované výzvy policejní hlídky k zastavení vozidla nereagovala a snažila se hlídce uniknout. Po několika minutách nebezpečné jízdy bylo unikající vozidlo policisty zadrženo na ulici Dlouhá třída, přičemž došlo i ke kontaktu mezi vozidly. Řidička do služebního vozidla narazila zezadu. Vzhledem k tomu, že po zastavení žena nereagovala na výzvy k vystoupení z vozu, bylo policisty užito donucovacích prostředků k úspěšnému dokončení služebního zákroku. Při tomuto došlo k lehkému zranění ruky jednoho z policistů. Následně bylo zjištěno, že řidička byla pod vlivem návykových látek.

Nyní žena čelí podezření ze zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Tisková zpráva ze dne 24. července 2017

Bc. Miroslav Kolátek
skupina tisku a prevence Karviná

vytisknout  e-mailem