Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události na Karvinsku

Během půl hodiny jízdní kolo změnilo majitele 

Vloupání do kolovny
Půlhodiny stačilo neznámému pachateli na to, aby vyrazil vstupní dveře do společné kolovny v domě a odcizil horské kolo značky MAGNUS bílé barvy. Ke krádeži došlo v pátek v Havířově Městě na ulici Slezská v čase po 13 hodině. Majitel škodu vyčíslil bez mála na částku 21000 korun.
Strach z výšky neměl
Orlovští policisté se zabývají trestným činem krádeže a porušováním domovní svobody. Dosud neznámý kaskadér vylezl po balkóně do prvního patra jednoho panelového domu na Masarykově třídě v Orlové Lutyni. Po přelezení zábradlí pak z balkónu odcizil dvě plastové židle, tenisovou raketu. Ke skutku došlo ze soboty na neděli. Celková škoda byla majiteli způsobená ve výši 3150 korun.
Krádež v bytě
V přesně nezjištěnou dobu od pátku 2.10. do neděle 4.10.2009 neznámý pachatel vnikl v Havířově Městě do bytu ve druhém patře. Byt prohledal a jako kořist si odnesl 14000 korun na hotovosti a šperky ze žlutého kovu. Celková škoda byla vyčíslena na částku 28000 korun. Jakým způsobem se pachatel dostal do bytu je předmětem dalšího šetření. Pachateli tak hrozí trest odnětí svobody až na tří léta.
Odcizená pokladnička
Zdá se, že mříže v oknech nebyly zas tak velkou překážkou pro pachatele, který se z pátku na sobotu vloupal do kanceláře jedné firmy v Českém Těšíně. Po odstranění mříži a vypáčení okna se dostal do kanceláře, kde odcizil příruční kovovou pokladničku s částkou 85000 korun.
Vodní člun bez motoru
Policisté z Těrlického obvodního oddělení od pátku ve svých statistikách eviduji kuriózní trestný čin. Během noci totiž z garáže Vodní záchranné služby někdo odcizil závěsný motor na vodní člun značky Tohatsu. Pachatel si zřejmě neuvědomuje důležitost provozuschopnosti člunu, který, i když je po letní sezoně, může svým rychlým zásahem zachránit lidský život. Po pachateli policie usilovně pátrá. Předběžná škoda byla vyčíslena na částku 115600 korun.
nprap. Jaroslav Kus

vytisknout  e-mailem