Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události na Přerovsku

Loupeže, násilí, nehody a další zprávy 

Vyhrožoval matce zabitím
 
V pátek 11.12.2009 odpoledne podezřelý (1976) v místě trvalého bydliště v Přerově fyzicky napadl svoji matku (1948). Ženě vulgárně nadával a a vyhrožoval jí zabitím. Poškozená pojala důvodnou obavu o svůj život, ošetření v nemocnici odmítla a nedala ani souhlas s trestním stíháním svého syna. Mladý muž byl v podnapilém stavu, a proto byl zajištěn a eskortován do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění. Byl podezřelý z trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci, ale vzhledem k nedání souhlasu bude případ odložen.
 
Zmizelo 350 litrů nafty 
 
Téhož dne v době kolem 11té hodiny neznámý pachatel v Lipníku n/B. na parkovišti u skladu společnosti Penny odcizil z nezajištěné palivové nádrže nákladního vozidla 350 litrů nafty. Majiteli vozu vznikla odcizením škoda 8750 Kč.
 
Internetový podvod
 
V době od 30.11. do 11.12.2009 neznámý pachatel pod záminkou prodeje vozidla zn. BMW na internetovém inzertním serveru podvodně vylákal hotovost 2000 EURo jako zálohu na tento vůz. Poškozený (1982) částku zaslal na číslo účtu v bance, ale do současné doby mu vozidlo nebylo dle příslibu dodáno a písemná komunikace byla přerušena. Přišel tak v přepočtu o částku 53 068 Kč.
 
Odcizené doklady chtěl zneužít k podvodu  
 
Podezřelý (1987) v pátek 11.12.2009 v elektro prodejně v Přerově uzavřel úvěrovou smlouvu se společností Home credit. Na základě této smlouvy mu měl být poskytnut úvěr na odběr zboží ve výši 48 241 Kč. Při sjednávání smlouvy předložil odcizené doklady a také odcizenou výplatní pásku vše na jméno jiného muže s ročníkem narození (1980). Dále uvedl, že je zaměstnán v přerovském podniku, kde měsíčně pobírá plat 11 221 Kč. Ve smlouvě bylo uvedeno, že měsíční splátky budou ve výši 6416 Kč a mělo se jednat celkem o 9 splátek. Smlouva o úvěru nebyla nakonec společností schválena a k odběru zboží nedošlo. Podezřelý měl v úmyslu zboží - elektroniku prodat. Téhož dne mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu a hrozí mu odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.           
 
Představili se jako policie a pak loupili
 
V sobotu 12.12.2009 dopoledne zazvonili dva podezřelí muži (1972 a 1975) na zvonek obyvatelky (1952) u jejího přerovského bytu. Představili se jako policie a zvonkem byli vpuštěni do chodby domu a vyšli do druhého patra. Žena stála v otevřených dveřích bytu a mladší z mužů ženu uhodil pěstí do tváře se slovy, že má vrátit 2000 Kč, jinak ji zbije. Poškozenou odhodil od dveří a oba společně vnikli do bytu. Ten proběhli a z obývacího pokoje stejný muž, který ji předtím udeřil, vynesl radiomagnetofon a DVD přehrávač v hodnotě asi 2000 Kč. Věci měly sloužit jako údajná úhrada předchozího dluhu. Oba muži byli policisty zadrženi a vzhledem ke své opilosti umístěni do protialkoholní záchytné stanice. Odcizené věci byly zajistěny a budou vráceny poškozené. Po propuštění ze záchytky byli oba umístěni v policejních celách a následně jim bylo sděleno obvinění z trestných činů loupež a porušování domovní svobody ve spolupachatelství. Hrozí jim odnětí svobody od dvou do deseti let. Napadená byla jednorázově ošetřena v přerovské nemocnici s pohmožděninami obličeje. Trestní stíhání probíhá na svobodě.
 
Se zbraní v ruce vyhrožoval zastřelením
 
Dne 12.12.2009 odpoledne podezřelý (1966) společně s další neustanovenou osobou v obci na Přerovsku na chodníku před rodinným domem vyhrožoval oznamovateli (1964) zastřelením a prostřelením kolen. Přitom držel v ruce krátkou střelnou zbraň a jeho komplic měl v ruce nůž. V poškozoveném vzbudili důvodnou obavu, že své výhružky uskuteční. Oba pachatelé po chvíli bez použití zbraní z místa odešli. Ke škodě na majetku, k napadení ani zranění osob nedošlo. Případ policisté šetří pro trestný čin násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci. 
 
Nechali se uzavřít v prodejně a chtěli krást
 
Dne 12.12.2009 se muž (1988) společně s ženou (1978) před koncem provozní doby v prodejně obchodního domu v Hranicích uschovali pod polici s nealkoholickými nápoji a nechali se uzavřít v prodejně. Měli v úmyslu odcizit zboží, ale byli přitom spatřeni na kamerovém systému prodejny a přistiženi ostrahou. Jednání se dopustili i přesto, že oba byli v minulosti odsouzeni pro majetkový trestný čin. Ve věci bude vedeno zkrácené přípravné řízení pro trestný čin krádež s dvouletou trestní sazbou nebo peněžitým trestem.  
 
Krádež topolů a dubů
 
V době od 28.11. do 12.12.2009 neznámý pachatel odcizil ze Singulárního lesa v katastru obce Bezuchov 6 vzrostlých stromů. Jednalo se o 8 metrů krychlových dubů a topolů. Místnímu spolku vznikla krádeží škoda ve výši 10 000 Kč.
 
Agreasivního pachatele zklidnila až injekce z rukou lékaře
 
Podezřelý (1959) dne 11.12.2009 ve 20.00 hodin v silně podnapilém stavu napadl v restauraci v Lipníku n/B. nejprve slovně a poté i fyzicky dvě servírky. Ženám nevzniklo žádné zranění. Po příjezdu policejní hlídky z důvodu agresivity pachatele byly použity donucovací prostředky a agresor byl spoután. Odmítal s hlídkou spolupracovat a pokračoval v protiprávním jednání. Byl zajištěn a převezen na policejní služebnu, kde se choval nadále agresivně. Byl přivolán lékař z Hranic, který mu dal injekci ke zklidnění. Nakonec skončil v protialkoholní záchytné stanici až do vystřízlivění. Případ se šetří jako přestupek proti občanskému soužití.    
 
Víkendové dopravní nehody
 
Dne 11.11.2009 v 07.10 hod. došlo na čtyřproudé komunikaci v obci Polom v dopravní nehodě. Řidič (1984) nákladního vozu Ford Tranzit jel s vozem v pravém jídzním pruhu ve smětu na Nový Jičín. Zřejmě se plně nevěnoval řízení a pravou přední částí narazil do levé strany odstaveného vozu Peugeot Boxer. Řidič peugeotu byl mimo vozidlo, neboť umisťoval na vozovku výstražný trojúhelník. Peugeot byl nárazem odhozen na další vůz, který řídil řidič (1973) a ten jel rovněž na Nový Jičín. Při nehodě došlo k lehkému zranění spolujezdce fordu tranzit (1965), který seděl na místě za řidičem. Utrpěl zranění s dobou léčení do 1 týdne. Ke zranění jiných osob nedošlo. Dechová zkouška u řidiče fordu byla pozitivní, vykázala hodnotu 0,69 promile a podrobil se i odběru krve. Byl mu na místě zadržen řidičský průkaz. celková škoda byla vyčíslena na 272 000 Kč. nehoda je nadále v šetření  
 
O den později před půlnocí jel řidič (1973) s vozidlem Š Felicia v Přerově po ul. Hranická ve směru od Čekyně do centra. Z důvodu silné podnapilosti nezvládl řízení, vyjel vpravo mimo jízdní pruh, kde čelně narazil do zadní části zaparkovaného vozu Š Fabia. Fabia byla nárazem odhozena na před ní zaparkované vozidlo Audi, to pak narazilo do Fiatu a ten do vozu Suzuki. Podezřelý řidič pak odjel s vozem z místa nehody směrem na Čekyň a při průjezdu touto obcí jeho vůz začal hořet. Hašení vozidla a úklid vozovky provedli hasiči z Přerova. U řidiče byla pozitivní dechová zkouška s hodnotou 2,11 promile, poté se podrobil odběru krve a lékařskému vyšetření. Ke zranění osob nedošlo. Podezřelému byl zadržen řidičský průkaz a za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí odnětí svobody na 6 měsíců až 3 léta nebo zákaz činnosti. Škoda na všech vozidlech činí 130 000 Kč.            
 
 
 

vytisknout  e-mailem