Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události z Bruntálska

ÚO Bruntál - krádeže, nehody, podvody... 

 Na seatu poškodil sklo
Poškození čelního skla na zaparkovaném vozidle nahlásil bruntálským policistům 46letý muž v neděli 26.2.2012. V Andělské Hoře v době od 25. do 26.2.2012 prozatím neznámý pachatel vytvořil na skle vozidla ve výhledu řidiče dva otvory. Způsobená škoda činí nejméně 6 tisíc Kč.
 
Kradl kovové trubky, policisté ho zadrželi
V neděli 26.2.2012 sdělili albrechtičtí policisté 19letému mladíkovi podezření z přečinu krádeže. Toho se měl dopustit dne 22.2.2012 ve Městě Albrechticích – Opavici, když měl vniknout do bývalého vepřína, kde měl odcizit 10 kovových trubek. Policisté ho zadrželi 20 metrů od místa činu a lup, který chtěl pachatel odevzdat do sběrny, zajistili a vrátili majiteli. Způsobená škoda činí 1320 Kč.
 
Nehody se zvěří
Za víkend jsme šetřili celkem pět nehod, dvě z nich byly se zvěří.
Dne 25.2.2012 v 17,55 hodin mezi obcemi Dlouhá Stráň a Rázová vyběhla z pravého silničního příkopu přímo před přijíždějící vozidlo Opel srna. Došlo ke střetu a zvíře na místě uhynulo. Ke zranění osob nedošlo. Škoda na vozidle činí 5 tisíc Kč.
V 10,05 hodin v pátek 24.2.2012 mezi Dívčím Hradem a Osoblahou jela 25letá řidička s vozidlem Fabia. Náhle jí z levého příkopu vběhla přímo před vozidlo srna. Žena již nestihla reagovat a došlo ke střetu. Zvíře při nehodě uhynulo. Způsobená škoda na vozidle činí 40 tisíc, na srně 1 tisíc Kč.
 
Ze sběrny zmizelo 40 kg mědi
Krnovští policisté šetří vloupání do sběrny druhotných surovin.
V době od 23. do 24.2.2012 prozatím neznámý pachatel vnikl do oploceného areálu sběrny na ulici Bruntálská. Poškodil okno unimobuňky, vlezl dovnitř a odcizil 40 kg mědi. Majiteli vznikla škoda ve výši přes 4 tisíc Kč.
 
Do vozidla šel pro nářadí
V Krnově na ulici Jiráskova ze čtvrtku 24. na pátek 25.2.2012 poškodil pachatel okno zaparkované octávie a vnikl do zavazadlového prostoru. Odcizil fotoaparát, čtyři přípojné sady na internet, akuvrtačku, dalekohled, elektrické měřidla, různé nářadí a materiál v hodnotě přes 40 tisíc Kč.
 
Jezdil bez řidičáku
Pořádkoví policisté kontrolovali dne 24.2.2012 na ulici Partyzánské v Bruntále vozidlo Renault, které řídil 22letý muž. Zjistili, že řidič má uložen soudem na dva roky zákaz řízení. Ještě ten den jsme mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Nyní mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Sehnula se pro kapesník a bourala + foto
V Krnově na ulici Bruntálská v 19,55 hodin v pátek 24.2.2012 jela 38letá žena s vozidlem Hyundai. Nevěnovala se plně řízení, sehnula se pro kapesník a pootočila volantem na pravou stranu. Vyjela za okraj silnice, kde narazila do betonového obrubníku. Ke zranění osob nedošlo. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí 70 tisíc Kč – z toho na automobilu 50 tisíc a na obrubníku 20 tisíc.
 
Kradený měděný odpad odevzdávala do sběrny
Podezření z přečinu podílnictví si vyslechla od bruntálských policistů v těchto dnech 33letá žena. Svého protiprávního jednání se měla dopustit tím, že v sedmi případech v průběhu ledna a února 2012 měla postupně odevzdat do sběrny druhotných surovin v Bruntále měděný odpad v celkové hodnotě přes 97 tisíc Kč, ač věděla, že pochází z krádeže. Obdržené peníze částečně užila pro svou potřebu a část odevzdala pachatelům, kteří měď odcizili ve sběrně na Rýmařovsku. 
 
Z penzionu odnesl notebook a peněženky
V Malé Morávce – Karlově vnikl dne 23.2.2012 kolem poledne neznámý pachatel do volně přístupného penzionu, ve kterém se volně pohyboval. Ze společenské místnosti odcizil notebook a v jednom z apartmánů vzal dvě peněženky. V nich byly různé doklady, kreditní karta, finanční hotovost celkem 6 tisíc Kč. Svým jednáním způsobil poškozeným celkovou škodu ve výši přes 30 tisíc Kč.
 
Peníze si pod různými záminkami půjčovala, ale nevracela
Komisař SKPV OHK zahájil v těchto dnech trestní stíhání 46leté ženy pro přečin podvodu. Trestního jednání se měla dopustit tím, že ve třech případech druhém pololetí roku 2010 měla pod různými záminkami (např. vyplacení společnice v podnikání, úhradu pohřbu matky, nákup materiálu pro rozjezd podnikání) vylákat od dvou poškozených finance v celkové výši 83 tisíc Kč. Zapůjčené finanční prostředky v uvedených termínech nevrátila a to ani přes opakované výzvy poškozených. Již od začátku měla vědět, že má finanční problémy, má několik exekucí a peníze nebude schopna vracet.
 
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková P.

27.2.2012

vytisknout  e-mailem