Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události z Jesenicka

"Zloději dopadeni", "Neplatí na syna", "Ukradl auto", "Panáčka na kuráž, "Kradl, když spali" 

Zloději dopadeni
Past sklapla nad dvojicí mladíků ve věku 19 a 20 let. Ti se měli v počátku měsíce října vloupat do rodinného domu v Domašově. Mezitím co jeden hlídal venku, druhý z domu postupně odnosil dva notebooky, tři cestovní pasy, klíče od vozidla Škoda Octavia a Kia Carens, klíče od garážových vrat a dvě platební karty. Jednu kartu zneužili  pomocí čtyř výběrů z účtu, kdy vybrali hotovost ve výši 50.000,- Kč. Peníze si rozdělili a použili pro vlastní útratu. Celkem poškozené rodině způsobili škodu ve výši 81.900,- Kč. 

Neplatí na syna
Celkem tři roky nezaplatil ani korunu na svého nezletilého syna 37letý muž ze Supíkovic. Rozsudkem Okresního soudu v Jeseníku mu bylo nařízeno přispívat na výživné částkou ve výši 2.000,- Kč. Současný dluh, který měl uhradit bývalé družce, se vyšplhal na 79.000,- Kč.

Ukradl auto
Do autobazaru na Jesenicku se 12. listopadu vloupal neznámý pachatel. Nejdříve odstranil zámek z příjezdové brány, a pak ukradl nákladní vůz Volkswagen LT 35. Na tuto akci mu postačilo pouhých 40 minut. Poškozená firma předběžně  vyčíslila škodu na 297.500,- Kč.

Panáčka na kuráž
Před jízdou se 14. listopadu ráno posilnil 36letý muž z Bělé pod Pradědem. Poté usedl za volant a vydal se na silnici. Zde si ho všimla policejní hlídka a při kontrole mu byla orientační dechovou zkouškou naměřena hodnota 1,06 ‰ alkoholu. Při opakované zkoušce to už bylo 1,25‰ alkoholu. Řidiči byl na místě odebrán řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. Muži hrozí zákaz řízení až na dva roky a rok pobytu za mřížemi. 

Kradl, když spali
Drzost zlodějů nezná mezí. O svém se přesvědčila 49letá žena z Písečné. Ve chvíli, když doma všichni spali, se odemčenými dveřmi dostal do domu neznámý pachatel. Z podkroví ze šperkovnice, která byla na nočním stolku, odcizil celkem 17 kusů šperků převážně ze zlata a troje hodinky. Dále z ložnice, kde žena i s vnuky spala, odcizil tašku s kojeneckými potřebami. Ty byly následně ráno nalezeny u silnice v pořádku. Pachatel si tak svojí drzostí přišel na věci v celkové hodnotě ve výši 45.000,- Kč. 

 


por. Jiří Černěnko
tiskový mluvčí


 

vytisknout  e-mailem