Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události z Jeseníku a okolí

"Důvěřiví senioři", "Přejela ho autem", "Prodražená oslava narozenin", "Z místa nehody ujel", "Pozor na tržbu". "Bral navigaci" 

Důvěřiví senioři
Na svou důvěřivost doplatila 78letá žena ze Zlatých Hor. V sobotu 19. září v pravé poledne pustila do domu tři neznámé ženy. V kuchyni jí dvě z trojice zabavily a třetí mezitím prohledávala obývací pokoj. Zde odcizila finanční hotovost ve výši 55.000,- Kč a šperky v hodnotě 5.000,- Kč. Než se stařenka nadála byly zlodějky pryč i s celoživotními úsporami.

Přejela ho autem
Noční oslava narozenin mohla být osudná pro 28letého muže z Mikulovic. Ten 18. září společně se svými kamarády oslavoval narozeniny na lovecké chatě v Širokém Brodě. Po půlnoci 19. září se vytratil z chaty a usnul v trávě. O probuzení se postarala 19letá žena z Mikulovic, která ho v trávě přejela osobním vozidlem. Když zjistila co se stalo, utíkala do chaty pro pomoc. Zraněného muže naložili do auta a vydali se do Jeseníku. V Písečné potkali sanitku a muže předali záchranářům. Ti po prvotním vyšetření zjistili, že stav je vážný a nechali muže letecky transportovat do nemocnice v Olomouci. U řidičky byla provedena orientační dechová zkouška na alkohol, která byla pozitivní. V nejbližší době bude žena čelit podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví.

Prodražená oslava narozenin
Nemalé finanční prostředky stála 28letého muže z Jeseníku oslava narozenin. Ta probíhala v Lipové-lázních. Muž si odložil igelitovou tašku na radiátor. Vlivem bujarého veselí ji ztratil z dohledu.  Po necelých čtyřech hodinách zjistil, že taška je pryč i s celým jejím obsahem. Jednalo se o dva mobilní telefony, dvě peněženky, osobní doklady, platební kartu, finanční hotovost a další. Celkově neznámý pachatel způsobil škodu ve výši 10.650,- Kč.

Z místa nehody ujel
K malé dopravní nehodě došlo v neděli 20. září v obci Mikulovice, část Široký Brod. 22letá řidička se střetla levým zrcátkem se zrcátkem protijedoucího vozidla Ford Escort. Žena okamžitě zastavila, ale řidič protijedoucího vozidla ujížděl dál směrem na Písečnou. Poškozená neváhala a celou věc oznámila na policii. Hlídka dopravní policie hledaný vůz s rozbitým zrcátkem spatřila u restauračního zařízení v Písečné. Řidič vozidla seděl uvnitř a popíjel pivo. Ze sklenice před sebou upil asi jedno deci. Následně byl policií vyzván, aby se podrobil orientační dechové zkoušce. Ta byla pozitivní s hodnotou 2,10‰ alkoholu v dechu. Po deseti minutách byl opětovně vyzván k orientační dechové zkoušce, která již ukazovala hodnotu 2,53‰ alkoholu v dechu. 41letému muži z Olomouce byl na místě odebrán řidičský průkaz a byl převezen do nemocnice na lékařskou kontrolu. Zde si stěžoval na bolesti zad a páteře a po provedení rentgenu byl transportován do nemocnice v Olomouci.

Pozor na tržbu
Kontrolu nad hostem v restauraci v Žulové podcenil místní číšník. Ten nechal 21. září v 5:00 hodin finanční hotovost ve výši 12.000,- Kč ve stole výčepu. Ve chvíli, když nedával pozor, 23letý mladík využil  příležitosti a peníze ze stolu vzal. V momentě, jak si toho číšník všiml, zakřičel na zloděje co to dělá. Ten okamžitě z restaurace utekl i s finanční hotovostí. Venku nasedl do auta a odjel pryč. Z peněz se dlouho radovat nebude, jelikož pro obsluhu nebyl neznámý.      

Bral navigaci
Další vozidlo podlehlo nájezdu neznámého pachatele. Ten v době od pátku 18. září do neděle 20. září využil osamělosti auta na parkovišti ve Zlatých Horách. Rozbil boční okno nákladního automobilu DAF a poté vnikl dovnitř. Zde odcizil satelitní navigaci v hodnotě 10.000,- Kč a z místa utekl.  Rozbitím okna způsobil škodu v hodnotě 4.000,- Kč.


prap. Jiří Černěnko
inspektor

 

vytisknout  e-mailem