Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové události z Jičínska

Tulačky se odmítly vrátit domů 

Pátek 8. dubna 2011
KRÁDEŽ DLAŽDIC - V dopoledních hodinách vyjeli muži zákona do Chotče, kde vyšetřovali krádež  pískovcových sloupků a betonových dlaždic, které odcizil neznámý zloděj ze soukromého pozemku. Majitel vyčíslil škodu na 4.500 korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
VANDAL HÁZEL KAMENY NA GARÁŽ - Neznámý vandal úřadoval v noci v  Nové Pace, kde se v ulici V Aleji strefoval kamenem do  řadové garáže, u které  poškodil 9 luxferových tvárnic. Celková škoda byla vyčíslena na 900 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
NEZNAJÍ DOPRAVNÍ ZNAČKY - V podvečerních hodinách vyjeli muži zákona do Dětenic, kde se zaměřili na řidiče, kteří parkovali v zákazu zastavení. Jednalo se o tři hříšníky, které po návratu k vozidlu čekala za stěračem výzva k „návštěvě“ Obvodního oddělení v Kopidlně, kde budou mít co vysvětlovat. 
 
VÍTR LÁMAL STROMY   - Vlivem silného poryvu větru spadl ve večerních hodinách mezi Prachovem a Pařezskou Lhotou strom. Vzhledem k tomu, že částečně zasahoval do vozovky, vyjeli na místo pracovníci správy a údržby silnic, kteří překážku odklidili.
Další stromy spadly u Pusté Proseče a u Bělé u Pecky. V obou případech se jednalo o smrky, které se zlomily a následně zablokovaly celou vozovku. O jejich úklid se nakonec postarali místní hasiči.
 
ENERGETICI MĚLI NA PILNO - Silný vítr nekácel jen stromy, ale škodil i energetikům. V Křešicích a v Hořicích poškodil elektrické vedení, které ještě v noci opravili pracovníci energetických závodů.
 
NOČNÍ MEJDAN - Na hluk vycházející z bytu v Jičíně na náměstí Václava Čtvrtka si stěžoval před třiadvacátou hodinou jeden ze sousedů. Hlídka, která vyjela na místo, již žádné rušení nočního klidu nezaznamenala.
 
Sobota 9. dubna 2011
RODINNÉ NESHODY - Hodinu po půlnoci vyjeli policisté hodinu po půlnoci do Vidochova, kde mělo dojít k napadení mezi manželi, kteří se nejdříve pohádali a poté se měli poprat. Nutno zdůraznit, že po příjezdu hlídky už nikdo nic oznamovat nechtěl. A tak policisté oběma alespoň řádně domluvili a vysvětlili, jak mají své problémy řešit.
 
SPADLÝ STROM ZABLOKOVAL VOZOVKU - V půl šesté ráno spadl na silnici v Horní Nové Vsi smrk, který ležel přes oba jízdní pruhy. Na místě zasahovali hasiči, kteří  strom odklidili.
 
NATANKOVAL A BEZ ZAPLACENÍ UJEL - Řeč je o motocyklistovi, který před devátou hodinou dopolední  natankoval u benzínové čerpací stanice v Ostroměři 13 litrů benzínu za 428 korun, a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
ZÁVADA NA AUTĚ ? - Po poledni upozornili řidiči na skupinku osob snědé pleti, která u Libuně zastavovala projíždějící vozidla.   Jednalo se o posádku mercedesu, který měl údajně poruchu. Zajímavé bylo, že když na místo dorazili policisté, bylo vozidlo rázem opravené a posádka už žádnou pomoc nepotřebovala.
"VYCPANÁ" ZÁKAZNICE - V odpoledních hodinách zavítala do obchodního domu v Jičíně v Hradecké ulici dvaatřicetiletá žena, která ovšem nepřišla nakupovat, ale krást. V oddělení elektroniky si do nákupního košíku naskládala digitální videokameru, dvě navigace a dva mobilní telefony. S nákupem se poté vydala do převlékací kabinky, kde si zboží uschovala pod bundu a do kalhot. Takto „vymóděná“ se vydala k pokladnám, kterými prošla bez zaplacení. Nakonec se z lupu stejně  neradovala. Za pokladní zónou ji zadrželi pracovníci místní bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. I když se domnívala, že když hlídce uvede smyšlené jméno a adresu, tak bude mít vyhráno, opak byl pravdou. Policisté ženě za krádež zboží v hodnotě 14.500 korun sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže, za což jí hrozí až dva roky vězení.
 
MLADÍK BYL V NESPRÁVNÉM ČASE NA NESPRÁVNÉM MÍSTĚ - Shoda okolností a náhod svedla dohromady policejní hlídku a dvacetiletého mladíka, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Bylo krátce po šestnácté hodině, když se na policii rozezněla linka 158. Mužský hlas oznámil, že nedaleko Jinolic hoří v silničním příkopu suchá tráva. Na místo vyjeli hasiči, kteří požár zlikvidovali, a policejní hlídka, která sice nehasila, zato zjistila, že se v blízkosti požáru pohyboval neznámý mladík, který odešel směrem na Jičín. Po několika minutách už seděl v policejním voze, neboť muži zákona zjistili, že byl na něj vydán příkaz k zatčení. Po provedených úkonech skončil v policejní cele, kde nakonec strávil noc. Druhý den ráno ho policisté po snídani převezli k Okresnímu soudu v Semilech. O svoji svobodu se ovšem bát nemusel. Po provedených úkonech byl totiž opět volný.
 
KRÁDEŽ ČERPADLA - V podvečerních hodinách šetřili muži zákona krádež litinového čerpadla, které odcizil neznámý zloděj ze dvora rodinného domu v Železnici. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
Neděle 10. dubna 2011
PENZISTKA LEŽELA V NEMOCNICI - Neděle byla z celého víkendu nejklidnější. Po jedenácté hodině dopolední se obrátila na policii pracovnice z pečovatelského domu v Nové Pace s tím, že má obavu o devadesátiletou klientku, která si  z předešlého dne nevyzvedla oběd. Na místo vyjeli policisté, kteří spolu s oznamovatelkou byt otevřeli. Ženu však nikde nenašli a ani najít nemohli. Penzistka totiž byla hospitalizovaná v nemocnici v Jičíně.
 
HAVÁRIE MOTOCYKLU - Po třinácté hodině došlo u obce Pařezská Lhota k havárii motocyklu Maxon, který řídila padesátiletá žena. V levotočivé zatáčce zřejmě nezvládla řízení, sjela do pravého příkopu, kde havarovala. Při nehodě utrpěla těžké zranění, se kterým byla transportována leteckou záchrannou službou do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Celková škoda byla vyčíslena na 5 tisíc korun. Příčina nehody a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření.
 
OPILÉHO  ŘIDIČE ODHALILA POLICEJNÍ HLÍDKA - V odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka u obce Podkost osobní vozidlo Škoda Favorit, které řídil třiadvacetiletý řidič. Provedená dechová zkouška u něj opakovaně prokázala přes 0,8 promile alkoholu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a sám uvedl, že večer předtím vypil nejméně deset jedenáctistupňových piv. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali další jízdu a na místě zadrželi řidičské oprávnění. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán. 
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - Po osmnácté hodině zavítal do jednoho ze supermarketů v Hořicích nepoctivý zákazník, který zde odcizil lahev vína. I když se choval velmi nenápadně,  přesto ho při krádeži odhalil pracovník místní bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. A tak nejenže se musel mladík s vínem rozloučit, ale navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši 1 tisíc korun.
 
PODIVNÁ ZÁBAVA - „Mami, mami, oni mě znásilňují.“ Přesně tato slova uslyšel  v odpoledních hodinách ze svého mobilního telefonu muž ze Sobotecka. Jednalo se o ženský hlas, který poté hned zavěsil. Zděšený muž okamžitě zareagoval a vše oznámil na linku 158.  Policisté provedli šetření, na základě kterého zjistili, komu hlas patřil.  Jednalo se o dívku z Teplic, která uvedla, že si chtěla jen udělat legraci ze své matky, ale místo jejího čísla, vytočila omylem číslo již zmiňovaného muže. A tak se nakonec vše vysvětlilo, i když pro takový způsob zábavy nemají policisté zrovna pochopení.
 
TULAČKY SE ODMÍTAJÍ VRÁTIT DO CHLÉVA - Po dvacáté hodině běhaly ve Slavhosticích dvě černobílé krávy, které již několik dní předtím  utekly z pastviny. Stračenám se zřejmě na svobodě líbí, neboť v okamžiku, kdy zahlédly policejní hlídku, vběhly do lesa a více se neukázaly.
 
 
nprap. Hana Klečalová
11. 4. 2011

vytisknout  e-mailem