Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové události z Jičínska

Motocyklové závody poznamenala tragická nehoda 

Pátek 13. května 2011
TRAGICKÁ BILANCE UPLYNULÉHO VÍKENDU - Uplynulý víkend se na Jičínsku zapíše do statistik dopravních nehod černou barvou. Páteční nehoda dvou osobních vozidel, která se střetla na křižovatce u Čejkovic, si vyžádala jedno těžké a dvě lehká zranění. K další nehodě došlo v neděli při motocyklových závodech 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích, kde po kolizi dvou motocyklů vyjel třicetiletý závodník mimo trať do lesa. Po nárazu do  stromu na místě zemřel. Druhý, devětatřicetiletý závodník utrpěl těžké zranění, se kterým byl letecky transportován do Fakultní nemonice v Hradci Králové. Život řidiče si vyžádala i nehoda, ke které došlo v neděli  před dvacátou hodinou v Jičíně Sedličkách, kde čtyřiatřicetiletý řidič narazil s vozidlem Ford Mondeo do vzrostlého stromu. Při nárazu utrpěl zranění, kterým na místě podlehl.
 
KRÁDEŽ LEŠENÍ - V ranních hodinách vyjeli policisté do Vidochova, kde neznámý pachatel odcizil ze dvora jednoho z domů čtyři "kostky" Haki lešení v hodnotě nejméně 32 tisíc korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přečin krádeže.
 
 
 
PODEZŘELÁ POSÁDKA - Po poledni se v Nemyčevsi podezřele pohybovalo osobní vozidlo Škoda Felicia, jehož posádka obtěžovala místní občany. Jednalo se o čtyři muže snědé pleti, kteří neodbytně až drze „škemrali“ o kovový odpad. Hlídka, která vyjela na místo, už ale nikoho z nich nezastihla.
 
ZÁHADNÝ MUŽ A OPILEC NA SILNICI - V podvečerních hodinách vyjela policejní hlídka do Úbislavic, kde se měl pro změnu pohybovat muž s batohem na zádech. Vzhledem k tomu, že obcházel hřbitov a temná zákoutí, vzbudil u místních obavu,  aby se nejednalo o zloděje. I když policisté okamžitě vyjeli na místo, přesto už nikde muže nenašli.Před jednadvacátou hodinou ležel v Chotči na silnici silně opilý muž, který se téměř nehýbal. Hlídka, která vyjela na místo, opilce probudila a doprovodila domů.
 
Sobota 14. května 2011
KRADLI V KEMPU - Od pátečního odpoledne se začali do Hořic sjíždět milovníci motocyklových závodů. A nejen oni. Byli mezi nimi i tací, kteří se místo o závody zajímali spíše o to, co by kde ukradli. Jako například  třiatřicetiletý cizinec, který v sobotu 14.  května zavítal do kempu, kde spolu s dalšími dvěma kumpány prohledávali zaparkované vozidlo  Škoda Roomster. Přímo při činu je však vyrušil majitel vozidla, který nakonec zmíněného cizince zadržel a předal policistům. Ten je teď podezřelý ze spáchání přestupku proti majetku.
 
NEBYL TO ZLODĚJ, ALE PES - Šramot a štěkot psů probudil před druhou hodinou ranní  majitelku rodinného domu v malé obci na Jičínsku. Žena se domnívala, že by mohlo jít o zloděje a okamžitě vše oznámila na policii. Hlídka na místě zjistila, že šramot způsobil pes, který se utrhl ze řetězu a jeho část pak  vláčel za sebou. Ostatní psi  na hluk reagovali ustavičným štěkotem.
 
KRÁDEŽ MĚDI - V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Hořic, kde se neznámý pachatel vloupal do objektu jedné z firem. Ze skladu pak odcizil několik kilogramů mědi v hodnotě 3 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže.  
 
NAPADENÍ MEZ PSY -  V dopoledních hodinách pokousal v Ostroměři volně pobíhající rotvajler psa, kterého vedl jeho majitel na vodítku. Muž  událost oznámil na policii a čekal na příjezd hlídky. Policisté se ovšem dostavili se zpožděním, neboť se zabývali případy, ke kterým došlo dříve. To ovšem oznamovatel nechtěl pochopit a o policii se vyjádřil dosti neuctivě.
 
 
KOČÁREK SI PUJČILA KAMARÁDKA - Po poledni se obrátila na policii mladá žena z Libáňska s tím, že jí někdo odcizil ze dvora dětský kočárek. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že došlo k nedorozumění mezi oznamovatelkou a její kamarádkou, která si kočárek vypůjčila.
 
 
ŽELEZO RABOVALI V KONTEJNERU - Skupina osob snědé pleti obtěžovala po čtrnácté hodině obyvatele v obci Cidlina. Jednalo se o tři muže, kteří po místních žádali železo. Když žádné nedostali, začali rabovat v kontejneru, který stál na obecním prostranství. Hlídka, která vyjela na místo, už nikoho z nich v kontejneru ani vedle něj nenašla.  
 
 
KRÁDEŽ V HOŘICÍCH - Velmi neoparně si počínali v odpoledních hodinách dva motorkáři, kteří se vydali na závody do Hořic. Na svých motocyklech, které zaparkovali na náměstí, si totiž ponechali bez dozoru fotoaparát a na připevněné přilbě brýle. Takto odložené věci neunikly pozornosti čtrnáctiletého hocha, který se k „mašinám“  přikradl a brýle i s fotoaparátem odcizil. Přímo při činu však teenagera přistihla hlídka městských strážníků, která ho  předala do rukou policistů. Ti teď případ šetří jako přestupek proti majetku. 
 
CIZINCI CHTĚLI ASI PENÍZE - Po osmnácté hodině se obrátila na linku 158 žena s tím, že u Sobotky muž snědé pleti zoufale zastavuje projíždějící vozidla. Dále uvedla, že asi potřebuje pomoc. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o cizince, který v žádném případě pomoc nepotřeboval. Spolu se svými čtyřmi kumpány, kteří seděli v tmavém voze se totiž „toulají“ po naší republice a žebrají o peníze.  A tak jim policisté důrazně vysvětlili, aby okamžitě odjeli a motoristy neobtěžovali.
 
POŽÁR STROMU - Večer ještě došlo v Cerekvici nad Bystřicí k požáru suché trávy a ovocného stromu. Na místo vyjeli hasiči, kteří oheň zlikvidovali.
Několik osob údajně rušilo noční klid v Češově, kde seděli u místní zbrojnice a popíjeli pivo. Hlídka, která vyjela na místo, žádné rušení nočního klidu nezaznamenala.

 
Neděle 15. května 2011
Neděle byla sice z celého víkendu nejklidnější, zato byla nejtragičtější. V odpoledních hodinách zemřel při závodech v Hořicích třicetiletý závodník a večer pak došlo  v Jičíně Sedličkách k tragické nehodě osobního vozidla Ford Mondeo, kterou nepřežil čtyřiatřicetiletý řidič.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Po osmé hodině ranní kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Konecchlumského ulici osobní vozidlo Peugeot 306, které řídil šestačtyřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0, 5 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté zadrželi řidičské oprávnění a zakázali další jízdu. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
nprap. Hana Klečalová
16. 5. 2011

 

vytisknout  e-mailem