Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové události z Jičínska

Policisté měli stále co řešit 

Pátek 18. března 2011
Během uplynulého víkendu přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali přestupky a přečiny a v neposlední řadě je zaměstnaly rodinné a sousedské neshody.
 
ZÁCHRANNÁ AKCE - Na záchraně rotvailera, ke kterému se jeho majitel zachoval velmi krutě, se podíleli v pátek 18. března ráno novopačtí policisté. Psa totiž majitel ponechal v opuštěném bytě ve Staré Pace, ze kterého se sám odstěhoval. Pes zde přežil několik dnů bez potravy i pití. Nakonec se o zubožené a zesláblé zvíře postarali pracovníci ze sdružení na ochranu opuštěný a týraných zvířat. Případ šetří policisté jako přestupek proti pořádku ve státní správě a územní samosprávě.
 
MUŽ SKONČIL VE VĚZENÍ - Po osmé hodině ranní kontrolovali policisté v  Jičíně  devětatřicetiletého muže, na kterého vydal soudce Okresního soudu v Jičíně příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Z tohoto důvodu nejdříve muže převezli na služebnu a poté rovnou do věznice v Hradci Králové, kde se za ním před polednem zavřely dveře.
 
SLEPICE ÚTOK PSA NEPŘEŽILY - Hotová zkáza zůstala po útoku neznámého psa, který v noci vnikl na pozemek jednoho z rodinných domků v malé obci na Kopidlensku, kde následně zardousil deset ročních slepic. Majitelka vyčíslila škodu na nejméně 350 korun. V tomto případě se jedná o přestupek podle zákona na ochranu zvířat proti týrání.
 
KRÁDEŽ VOZIDLA - V dopoledních hodinách vyjeli sobotečtí policisté do obce Staňkova Lhota, kde neznámý pachatel odcizil osobní vozidlo Rover Montego. V krádeži mu nezabránilo ani to, že bylo nepojízdné. Majitel zde vůz, jehož hodnotu vyčíslil na 4.500 korun, odstavil kvůli poruše,  a když se pro něj po několika dnech vrátil, bylo již „uklizené“. Kde vůz skončil a kdo se o něj tak rychle postaral, teď šetří policie.
 
POTŘEBOVALI PUBLIKUM ? - Scéna jak vystřižená z italského filmu se odehrála v ranních hodinách na sídlišti v Hořicích. Jednalo se o hádku manželů, kteří jsou v rozvodovém řízení. Vzájemně se uráželi, křičeli na sebe a přitom se dokonce fyzicky napadli. Naštěstí ani jeden z nich nebyl zraněn, a tak případ šetří muži zákona jen jako přestupek proti občanskému soužití.
 
POŠKOZENÉ VOZIDLO - Neznámý vandal řádil v noci v Jičíně. V  ulici 17. listopadu poškodil u zaparkovaného vozidla Multipla dvě pneumatiky. Majitel vyčíslil škodu na 2 tisíce korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
DOPRAVNÍ AKCE - V noci se konala dopravněbezpečnostní akce, při které se policisté zaměřili na řidiče, kteří se nebojí usednout za volant pod vlivem alkoholu. Do akce se zapojilo devět hlídek, které zkontrolovaly 64 vozidel. Potěšující je, že ani jeden z řidičů neřídil opilý.  Celkem policisté zaznamenali 8 přestupků, které na místě vyřídili v blokovém řízení. Ve třech případech zjistili nevyhovující technický stav vozidel,  dva řidiči nebyli za jízdy připoutáni   bezpečnostním pásem a zbylí tři neměli ve vozidle povinnou výbavu.
 
Sobota 19. března 2011
OPILÝ HOST V HERNĚ - Nad ránem policejní hlídka v Nové Pace do jedné z heren, kde mělo dojít k výtržnosti. Opilý host zde měl házet po ostatních přítomných prázdné půllitry. Policisté na místě zjistili, že k žádnému napadení nedošlo a navíc  nikdo z přítomných  nechtěl nic oznamovat.  
 
RODINNÉ NESHODY - Během dne zaměstnaly muže zákona rodinné neshody v malé obci na Hořicku. V tomto případě se jednalo o rodinu, kterou policisté dobře znají, neboť jejich problémy řeší několikrát do měsíce.

 
ŽEBRALI, NIC NEDOSTALI - Velmi nebezpečně si počínala v  odpoledních hodinách posádka osobního vozidla, která u Konecchlumí vbíhala do vozovky a tím nutila řidiče projíždějících vozidel zastavit. Jednalo se o  osoby snědé pleti, které pak od motoristů loudily peníze na benzín. Naštěstí se nikdo z nich nenechal nachytat a peníze jim nepůjčil. Hlídka, která vyjela na místo, už nikoho ze "stopařů" nezastihla.
 
MANŽELSKÉ NESHODY - V podvečerních hodinách se obrátil na policii muž z malé obce na Sobotecku s tím, že má problémy s opilou manželkou, která rozbíjí zařízení bytu. Po příjezdu hlídky se žena uklidnila, a tak policisté věc  na místě vyřídili  domluvou.  
 
OPILEC SKONČIL V NEMOCNICI - Další, kdo se opil, byl muž z Lužan. Ten sice nerozbíjel zařízení bytu, zato ztratil rovnováhu a narazil do prosklených dveří, které rozbil. Přitom se poranil, a tak  skončil na ošetření v jičínské nemocnice.
 
 
PLES BEZ ALKOHOLU ? - Bez alkoholu se neobešel ani ples ve Volanicích, kde se skupinka notně opilých osob domáhala ve výčepu dalšího alkoholu. Obsluha jim ovšem nechtěla nalít, a tak byl problém na světě. Nakonec se vše urovnalo a opilci ještě před příjezdem hlídky z plesu odešli.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - V noci kontrolovala policejní hlídka v Lázních Bělohradě osobní vozidlo Peugeot 307, které řídil pětatřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,4 promile alkoholu. Řidič  s naměřenou hodnotou souhlasil a sám uvedl, že si během večera dal dvě desetistupňová piva. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali další jízdu. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.  

 
Neděle 20. 3. 2011
Neděle byla z celého víkendu nejklidnější.
 
OPILEC ODPOČÍVAL NA ULICI - V dopoledních hodinách se povaloval v Jičíně v Barákově ulici silně opilý dvaatřicetiletý muž, který hlídce uvedl, že zde pouze odpočívá. Nakonec se po několika marných pokusech přece jen zvedl a odešel k domovu.  
ZLODĚJI PRACOVALI I O VÍKENDU - V noci úřadoval v Jičíně neznámý pachatel, který se ve Štrauchově ulici vloupal do vozidla Volkswagen LT 35, ze kterého odcizil navigaci. Další zloděj působil v Jeřicích, kde se pro změnu vloupal do rekreační chalupy. I když si z domu nic neodnesl, přesto způsobil škodu za několik tisíc korun.
 
OPILÁ ŽENA OBTĚŽOVALA SOUSEDY - Po čtrnácté hodině vyjeli muži zákona v Nové Pace do ulice U Studénky, kde se „přitížilo“ jedné z nájemnic. V bytě, kde neplatí nájem, rozbíjela věci, křičela a rušila tak ostatní sousedy. Hlídka se na místě domluvila s majitelem bytu, který uvedl, že dá věci do pořádku. V případě, že s ním žena nebude spolupracovat, učiní oznámení na policii a přijme příslušná opatření.
 
CHTĚL, ABY ŽENĚ DOMLUVILI - Večer se obrátil na linku 158 muž z Nové Paky s tím, že s ním jeho manželka, se kterou se rozvádí, nemluví, a on s ní přitom potřebuje probrat další etapu rozvodu. Z tohoto důvodu žádal policisty, aby jí domluvili.
 
                                                    
nprap. Hana Klečalová
21. 3. 2011

 

vytisknout  e-mailem