Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události z Karvinska

Havířov - lidé stále doplácejí na svou neopatrnost, jsou nepoučitelní 

Lidé doplácejí na stále stejné chyby
Během sobotního odpoledne, došlo v Havířově – Prostřední Suché, na ulici U Skleníků, ke krádeži věcí z vozidla. Ke krádeži došlo dle klasického scénáře. Poškozená si na parkovišti před obchodním domem vykládala zboží z nákupního vozíku do zavazadlového prostoru svého vozidla. Poté šla nákupní vozík vrátit, přičemž si neuzamkla své vozidlo. Tohoto využil neznámý zloděj, který poškozené ze zadního sedadla odcizil batoh s kabelkou, ve které byly doklady, platební karta a další osobní věci. Způsobená škoda se vyšplhala na 2.200 korun.
K podobnému případu došlo krátce po poledni téhož dne, opět v Havířově, na parkovišti na ulici Dělnická. Zde pachatel opět využil nepozornosti poškozeného a ze sedadla řidiče mu odcizil pánskou příruční tašku s doklady, platební kartou, dvěma mobilními telefony a osobními věcmi. Způsobená škoda byla ve výši 4.000 korun. V obou případech havířovští policisté zahájili vyšetřování pro přečin Neoprávněného opatření platebního prostředku.

Sprejer poškodil železniční vůz
V noci ze soboty na neděli dosud neznámý pachatel postříkal barvou železniční vůz na ploše šesti metrů čtverečních. Ke skutku došlo v Bohumíně, na ulici Na Hrázi, na odstavné koleji v prostorách opravny pantografických jednotek. Způsobená škoda byla vyčíslena na 3 tisíce korun. Policisté skutek šetří pro přečin poškození cizí věci.


 

Miroslav Kolátek

vytisknout  e-mailem