Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události z Přerovska

Loupež s nožem, fyzické útoky, dopadení pachatelů vloupání do myčky, dopravní nehoda... 

Na babičku vytáhl nůž
Dne 7.3.2009 před polednem v Hranicích na Tř. 1. Máje požadoval 22letý mladík po své 73leté babičce hotovost ve výši 200 Kč. Vytáhl z kapsy bundy nůž, který jí namířil na břicho se slovy „dej mi 200 Kč na jídlo“. Žena dostala strach, že jí skutečně ublíží a řekla mu, že u sebe žádné peníze nemá. Dále mu sdělila, že pro peníze společně půjdou k ní domů. Vnuk schoval nůž do kapsy a z místa společně odešli. Ke zranění nedošlo a mladík po chvíli, aniž by si pro peníze došel, z místa utekl. O hodinu později byl zadržen policejní hlídkou a umístěn do cely. Byl obviněn z trestného činu loupež, za kterýmu mu hrozí odnětí svobody na dvě léta až deset let. Následně byl ze zadržení propuštěn.
 
Chytil poškozenou za hlavu a udeřil jí o zeď domu
Ve čtvrtek dne 5.3.2009 mezi 18.00 až 19.00 hod. podezřelý 46letý muž v Hranicích na ul. Hřbitovní fyzicky napadl 56letou ženu. Jedná se o známého poškozené z pracovní oblasti, se kterým měli v dřívější době neshody. Chytil ženu rukama za hlavu a opakovaně jí hlavou udeřil o zeď vedle stojícího domu. Způsobil jí těžké zranění hlavy s dobou léčení 4-6 týdnů. Poškozená byla hospitalizována v nemocnici v Hranicích s možným převozem do Fakultní nemocnice v Olomouci. Útočník je podezřelý z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví, za které zákon stanoví odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.
 
Vyhrožoval družce a její rodině likvidací
Podezřelý 20letý mladík včera 8.3.2009 hodinu před půlnocí v obci na Přerovsku rozbil u rodinného domu skleněnou výplň vstupních dveří a jedno okno. Tomu předcházela slovní hádka s jeho stejně starou přítelkyní, která ho odmítla vpustit dovnitř. Vyhrožoval jí a ostatním členům rodiny, kteří byli konfliktu přítomni, fyzickou likvidací. Vzbudil u poškozených obavu o jejich život a zdraví. Mladík je podezřelý z trestných činů výtržnictví a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci se stejnou trestní sazbou jako v předchozím případu. 
 
Dala mu facku a on ji zkopal do břicha
V sobotu 7.3. v ranních hodinách byla v bytě v Přerově svým 28letým přítelem napadena o deset let starší žena. Došlo mezi nimi ke slovní rozepři a následně došlo k fyzickému napadení poškozené. Tu muž udeřil pěstí do těla a kopal ji do břicha. Celou událost oznámil na policii lékař nemocnice Přerov, kam byla žena po napadení převezena. Lékař se prozatím k době léčby nevyjádřil, až po provedených vyšetřeních. Násilník byl téhož dne odpoledne policisty zadržen a k případu uvedl, že se ráno pohádal se svojí přítelkyní a ona mu dala dvě facky. On jí to oplatil výše posaným způsobem, tedy bitím pěstmi a kopy. Poté z bytu odešel. Agresor je podezřelý ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví s dvouletou trestní sazbou. Po provedení procesních úkonů byl ze zadržení propuštěn. 
 
Vloupali se do myčky vozidel-byli dopadeni na místě  
Podezřelý 19letý mladík po předchozí domluvě společně s podezřelým 21letým dne 5.3.2009 kolem 23.00 hod. v Přerově na ul. Gen Štefánika vytlačili plastové okno a vnikli do prostor dílny na čištění a mytí vozidel. Vytlačením okna poškodili přední kapotu uvnitř odstaveného osobního motorového vozidla BMW. Dále z dílny odcizili láhev s domácí pálenkou. Oba podezřelí po vytlačení dalšího okna vnikli do kanceláře, která náleží k myčce vozidel a odnesli si odsud další láhev alkoholu. Tímto jednáním způsobili škodu 22 300 Kč. Oba byli policisty přistiženi při spáchání trestného činu a následně zadrženi. Odcizené věci byly zajištěny a budou vráceny poškozeným. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že starší z nich se uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za obdobný trestný čin odsouzen. Ve zkráceném přípravném řízení bylo oběma sděleno podezření ze spáchání trestných činů krádež a poškozování cizí věci. Následně byli propuštěni ze zadržení, kdy jim hrozí odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest. 
 
Ovládal autorádio za jízdy a havaroval
Dne 7.3.2009 ve 21.25 hod. v obci Hranice na ul. Zborovská došlo k dopravní nehodě. 18letý řidič jel po silnici ve vozidle Toyota ve směru jízdy od Lipníka n/B. na Bělotín. Při vjíždění na kruhový objezd U Sparty se plně nevěnoval řízení vozu, zasouval CD do autorádia, vyjel mimo kruhový objezd na zatravněnou plochu. Zde přerazil dopravní značku, narazil do sloupu veřejného osvětlení a do další dopravní značky „zastávka autobusu“. Po nárazu bylo vozidlo odhozeno na ul. Zborovská. Na voze vznikla škoda 50 000 Kč, na dopravním značení 3000 Kč. Dechová zkouška byla negativní a ke zranění nedošlo. Řidiči byla uložena bloková pokuta ve výši 1100 Kč. (foto bude zasláno dodatečně)
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem