Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové události z Trutnovska

Policisté měli pestrou službu 

V průběhu třetího prosincového víkendu včetně pátku do pondělního rána 20. 12. 2010 bylo na policejní služebny v trutnovském regionu oznámeno čtrnáct nově spáchaných přečinů. Ke všem novým případům policisté provedli prvotní šetření a věci zadokumentovali. Oznámení se týkala zejména majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté, krádeže provedené vloupáním porušování domovní svobody. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání zločinu loupeže, přečinu podvodu, zpronevěry, zanedbání povinné výživy a poškození cizí věci. O víkendových dnech policisté zpracovali třináct přestupků. Většinou se jednalo o přestupky v dopravě, majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Krádež kola zjistil v podvečerních hodinách dne 17. 12. 2010 jeho majitel. Dosud nezjištěný pachatel během deseti dní násilím vnikl do sklepní koje v suterénu domu na ulici Nerudova ve Vrchlabí. Ze sklepa odcizil horské jízdní kolo značky Leader Fox. Majitel vyčíslil škodu na 7.300 korun. Výtečníkovi hrozí až tříletý trest.

Policisté ze Svobody nad Úpou šetří krádež železa. Drzý zloděj ze čtvrtka na pátek 17. 12. 2010 násilně vnikl do areálu jedné firmy v Mladých Bukách – Hertvíkovicích. Z objektu poté odcizil z uskladněné bedny před budovou 100 kusů ocelových trubek. Zástupce firmy vyčíslil škodu na 1.200 korun. Pachateli hrozí za krádež dvouletý pobyt za mřížemi.

Nezvaný host navštívil v průběhu měsíce prosince 2010 chalupu v Hořejším Vrchlabí. Násilně vnikl do rekreační chaty a odnesl si tři páry sjezdových lyží a lyžařské vybavení. Na odcizených věcech způsobil majiteli škodu za 38 tisíc korun.

Povedeného návštěvníka hotelů prověřují trutnovští policisté. Třiadvacetiletý muž z Hradce Králové se ubytoval ve dvou případech na pár dní v měsíci prosinci 2010 na hotelu a pensionu v Trutnově pak se neměl k zaplacení. Celkem způsobil škodu přesahující 7.600 korun. V případě prokázáni viny mu hrozí trest až na dva roky.

Policejní komisař zahájil v pátek 17. 12. 2010 úkony trestního řízení ve věci loupežného přepadení v obchodě na ulici Svažité v Trutnově. Výborná práce policistů měla záhy úspěch a hledaný mladík byl na základě popisu zadržen – viz text.

Přes víkend při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu dopravní policisté zjistili 19 přestupků, kterých se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích. Za uvedené přestupky jim byly uloženy pokuty ve výši necelých 8 tisíc korun. U 119 řidičů policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol, u třech řidičů bylo zjištěno požití alkoholických nápojů před jízdou. V souvislosti s dopravní nehodou byl odhalen další motorista, u kterého byla dechová zkouška pozitivní - viz text. Muži a ženy v bílých košilích zpracovali od pátku do neděle celkem osm dopravních nehod, při jedné z nich došlo k lehkému zranění řidiče. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali o víkendu včetně pátečního dne 154 telefonátů, 59 z nich bylo využito a zbývajících 95 nesouviselo s prací PČR. 

nprap. Věra Krejčová
20. 12. 2010
 

vytisknout  e-mailem