Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události

Výtržnictví, odcizené kamery a další 

 
Vyhrožoval, že použije teleskopický obušek
 
V neděli asi hodinu po půlnoci došlo ke slovní rozepři mezi třemi mladíky v Hranicích na Nám. TGM. Následně 17letý mladiství začal vyhrožovat dvěma 18letým, že použije proti nim teleskopický obušek. Poškození se slovně bránili a mu oponovali s tím, že si nemůže dovolit obušek použít. Mladík poté udeřil pěstí do hlavy jednoho z poškozených, který upadl na zem. Zaútočil ranou do ruky také na jeho kamaráda, který držel v ruce mobilní telefon a předstíral volání na policii. Telefon napadenému vypadl a rozbil se. Útočník po incidentu z místa utekl, ale o pár minut později byl zadržen strážníky městské policie. Jeden z mladíků utrpěl zranění s dobou léčení do jednoho týdna, druhý je bez zranění, ale byla mu způsobena škoda na poškozeném mobilu ve výši 1 800 Kč. Podezřelému z trestného činu výtržnictví policisté naměřili 1 promile alkoholu v dechu. Agresor se nezklidnil ani na policejní služebně, kde byl převezen. Vyhrožoval, že uteče, snažil se opustit místnost a ničil vybavení kanceláře, z tohoto důvodu mu byla po marné výzvě, aby upustil od svého protiprávního jednání, přiložena pouta a to až do doby než se zklidnil. Za uvedený skutek mu hrozí odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.   
 
Zmizely kamery z čerpací stanice
 
Dne 11.10.2009 ve dvě hodiny ráno neznámý pachatel na čerpací stanici za obcí Dřevohostice odcizil tři kusy průmyslových kamer. Škoda byla vyčíslena na 30 000 Kč.
 
Lupič vyskočil z křoví
 
V sobotu  ve čtyři hodiny ráno neznámý pachatel v Přerově na ulici U Rybníka vyskočil z křoví zezadu na muže (1941), který zde v této době procházel. Poškozeného povalil na zem a začal jej bít rukama po celém těle. Vzápětí přišel na místo ještě druhý pachatel, který také fyzicky napadal muže a oba mu nadávali. Z kapsy mu odcizili peněženku s finanční hotovostí 3 870 Kč, osobní doklady a cigarety a po činu utekli. Oba útočníci byli oblečeni do tmavých mikin s kapucemi přes hlavu. Napadený utrpěl zranění s dobou léčení asi jeden týden. Na poškozeném oděvu si vyčíslil škodu 1 100 Kč. Policisté se případem intenzivně zabývají a šetří ho pro trestný čin loupež.  
 
Řídil bez řidičáku, bez povolení otčíma a nakonec boural
 
Dne 9.10.2009 řídil 18letý neřidič osobní vozidlo Š- Felicia v obci Potštát. Klíče od vozu odcizil z chodby v místě bydliště svému nevlastnímu otci. V uvedené obci jel ve směru na Hranice, nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a při projíždění levotočivé zatáčky dostal smyk, vyjel vpravo mimo komunikaci a pravou stranou vozu narazil do svodidel, které zdeformovaly oplocení zahrady. Po nárazu bylo vozidlo odhozeno zpět na komunikaci. Ke zranění nedošlo a alkohol byl také vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Celková škoda byla vyčíslena na 60 000 Kč. Mladík je podezřelý ze dvou trestných činů, a to neoprávněné užívání cizí věci a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Za tyto skutky mu hrozí peněžitý trest, zákaz činnosti příp. odnětí svobody až na dvě léta.
 
Z kasiček v kostele zmizely peníze
 
Dne 8.10.2009 v dopoledních hodinách neznámý pachatel v Přerově v kostele Sv. Vavřince odcizil dva visací zámky na kovových mřížích v prostoru hlavních dveří a vnikl do prostor kostela, kde má veřejnost přístup. Vpravo vedle vstupních dveří odstranil a odcizil zámky z petlic dvou kasiček zabudovaných v dřevěném zábradlí kaple panny Marie Lurdské a odcizil finanční hotovost. Vlevo od kaple poškodil dřevěné obložení další pokladničky, která je zabudována v dřevěném stolku, ale do schránky se mu nepodařilo vniknout. Úspěšný byl však u další kasičky, která stála opodál. Z ní odstranil také visací zamek a odcizil finanční hotovost, která se zde nacházela. Celková škoda byla vyčíslena asi na 3 700 Kč.
 
Dopravní nehoda se zraněním a alkoholem
 
Dne 11.10.2009 v 01:45 hod. jel řidič (1985) s vozidlem Toyota v Hranicích po Masarakově náměstí ve směru k ulici Zámecká. Naproti prodejny elektro z důvodu silné podnapilosti a nepřizpůsobení rychlosti vozidla nezvládl řízení, vjel na chodník a přední částí vozu narazil do zděné budovy, na které vznikla škoda 1 000 Kč. Řidič byl jednorázově ošetřen v místní nemocnici, kde byl z místa nehody převezen sanitním vozem. Došlo také k lehkému zranění spolujezdce (1985) s jednorázovým ošetřením. Řidič byl podroben dechové zkoušce, při které přístroj vykázal hodnotu 2,51 promile alkoholu v dechu. Řidičské průkaz mu byl zadržen k dalšímu opatření. Na vozovku unikl motorový olej, který zlikvidovali na místě přítomní hasiči. Na vozidle vznikla škoda 150 000 Kč. Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu odnětí svobody až na tři léta nebo zákaz činnosti. 
 

vytisknout  e-mailem