Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Opilý řidič "boural" v Libáni 

Během uplynulého víkendu přijali policisté na lince 158 několik desítek oznámení, vyšetřovali přestupky a přečiny a v neposlední řadě je zaměstnali opilci, kteří rušili noční klid.

 
Pátek 17. srpna 2012
ZTRACENÁ PENĚZENKA SE VRÁTILA MAJITELCE - Štěstí v neštěstí měla vdopoledne jedna ze zákaznic obchodního domu v Jičíně na autobusovém nádraží. Během nákupu totiž přišla o peněženku, ve které měla několikatisícovou hotovost, osobní doklady, platební kartu a další písemnosti. Domnívala se, že se stala obětí neznámého zloděje, a tak vše oznámila na policii. Nakonec se ukázalo, že peněženku nikdo neodcizil, ale že ji sama v prodejně ztratila. Naštěstí peněženku našla jedna z pracovnic, která ji ženě  i s celým obsahem předala. A pak, že mezi námi nežijí poctiví lidé.
 
KOMPRESOR ZÛSTAL BEZ HADICE - Nepoctivý zákazník úřadoval po poledni na benzínové čerpací stanici v Kopidlně, kde si od obsluhy vypůjčil hadici od kompresoru. Složil za ni vratnou zálohu ve výši 100 korun, ale hadici už nevrátil. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.
 
ZTRACENÁ DÍVENKA - Krátce před polednem našli jičínští policisté na náměstí Svobody asi tříletou holčičku, která se zde pohybovala bez dozoru rodičů. Policisté se okamžitě obrátili na městské strážníky, kteří již byli v kontaktu s rodiči ztracené dívenky. A tak nakonec vše dobře dopadlo a malá slečna skončila v náručí šťastných rodičů.
 
VLOUPÁNÍ DO BYTU - V odpoledních hodinách vyjeli jičínští policisté do Barákovy ulice, kde se neznámý pachatel vloupal do jednoho z bytů. Uvnitř odcizil hotovost v cizí i české  měně. Celková škoda byla vyčíslena na 12 tisíc korun. Případ šetří muži zákona jako přečin krádeže a porušování domovní svobody, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
OPILEC SKONČIL NA ZÁCHYTCE - V pozdních nočních hodinách zaměstnal jičínské policisty čtyřiadvacetiletý mladík, který v jinolickém kempu vulgárně urážel dvě slečny a navíc poškodil zařízení jedné z chatek. Hlídka, která vyjela na místo, mladíka zajistila a následně převezla s  téměř 1,8 promile alkoholu do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové. Za přečiny porušování domovní svobody a poškození cizí věci mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Sobota18. srpna 2012
ZTRACENÁ KABELKA - Krátce před sedmou hodinou ranní vyjeli novopačtí policisté do jedné z místních restaurací, kde mělo dojít ke krádeži dámské kabelky. Hlídka na místě našla silně podnapilou ženu, která nebyla schopná sdělit, zda skutečně kabelku měla. Nakonec muži zákona  ženě doporučili, aby nejdříve vystřízlivěla, a pokud kabelku nenajde, aby se dostavila na služebnu. Vzhledem k tomu, že tak do současné doby neučinila, zřejmě ji našla.
 
KRÁDEŽ MŘÍŽÍ - V noci řádil ve Staré Pace neznámý zloděj, který ze soukromého pozemku odcizil tři kovové mříže v celkové hodnotě 189 korun. Po pachateli pátrají novopačtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
OPILÝ ŘIDIČ NARAZIL DO VOZIDLA - V odpoledních hodinách projížděl čtyřiatřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Felicia v Libáni Jičínskou ulicí. Přitom se zřejmě plně nevěnoval řízení a sjel vpravo, kde narazil do zaparkovaného vozidla Škoda Octavia. Bezprostředně po nehodě se podrobil dechové zkoušce, která u něj prokázala přes 1,6 promile alkoholu. Ke zranění osob naštěstí nedošlo, celková škoda byla vyčíslena na 110 tisíc korun.
 
POKOUSANÝ MUŽ SKOVČIL V NEMOCNICI - Do velmi nepříjemné situace se dostal v podvečerních hodinách majitel psa v Sobotce v Jičínské ulici, který vedl svého čtyřnohého kamaráda podél plotu, za kterým pobíhal  další pes. Ten na ně chvíli dorážel a poté zpod plotu kousl psa na ulici do levé tlapy. Muž se snažil svého chlupáče chránit a strčil mezi ně ruce. To však neměl dělat, neboť ho oba psi v zápalu boje pokousali. Zraněného muže převezla rychlá záchranná služba do jičínské nemocnice.
 
OPILEC LEŽEL NA SILNICI - Ve večerních hodinách se měl mezi obcemi Staré Místo a Veliš povalovat silně opilý muž. Hlídka, která vyjela na místo, již nikde opilce nenašla.
 
BUJARÁ OSLAVA - Před jednadvacátou hodinou se obrátili na linku 158 občané z Volanic s tím, že u jejich sousedů probíhá bujará oslava, která postupně přechází v neskutečný křik a řev. Hlídka na místě zjistila, že účastníci oslavy se zřejmě vlivem vypitého alkoholu dostali do bojovné nálady a vzájemně se začali napadat. Nakonec jednu z účastnic odvezla záchranná služba do jičínské nemocnice. Co bylo příčinou sporu a vzájemného napadení, teď zjišťují kopidlenští policisté.
 
NEŠŤASTNÁ LÁSKA - Na sténajícího muže, který ležel v pozdních nočních hodinách u plotu nedaleko Popovic, upozornil jeden z kolemjdoucích. Policistům, kteří vyjeli na místo, muž sdělil, že se nejdříve pohádal s přítelkyní, poté se opil a  nakonec skončil u plotu. Jakmile načerpal síly, zvedl se a pokračoval k domovu.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Krátce po dvaadvacáté hodině zaměstnalo jičínské policisty několik opilých mladíků v kempu v Ostružně, kteří obtěžovali ostatní hosty. Chovali se velmi hlučně a navíc se vrhli na dětskou trampolínu, kde skákali jak smyslů zbavení. Po příjezdu hlídky, se mladíci uklidnili, vyrovnali dluh a areál opustili.
 
Neděle 19. srpna 2012
OBAVA Z OPILÉHO MANŽELA - V ranních hodinách se obrátila na policii žena z Vidochova s tím, že ji fyzicky napadl podnapilý manžel. Hlídka na místě zjistila, že k žádnému útoku nedošlo. Žena se pouze bála, že bude její manžel „vyvádět“, a tak se preventivně obrátila na policii.
 
KRÁDEŽ VRAT - V dopoledních hodinách vyjeli muži zákona do Čálovic, kde neznámý pachatel vnikl na soukromý pozemek, ze kterého odcizil železná vrata. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
DRZÝ ŘIDIČ - Před čtrnáctou hodinou si stěžoval na lince 158 muž z Dětenic na řidiče červeného fordu, který zaparkoval v zákazu zastavení. Když na to řidiče upozornil, ten ho měl   slušně řečeno poslat „někam“.  Vozidlo poté uzamkl a odešel do restaurace. Hlídka, která vyjela na místo, řidiče kontaktovala a vzhledem k tomu, že nerespektoval dopravní značení, dostal v blokovém řízení pokutu ve výši 200 korun. 
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Ve večerních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Sobotce osobní vozidlo Škoda Felicia, které řídil jednatřicetiletý muž. Během kontroly policisté zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění. V pořádku nebylo ani vozidlo, jehož technický stav neodpovídal provozu na pozemních komunikacích. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu.
 
nprap. Hana Klečalová
20. srpna 2012 v 14:37

vytisknout  e-mailem